Коти й собаки з цуценятами згоріли живцем у приватному притулку на Рівненщині (ВІДЕО)

20.04.2021 18:12   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: pershij.com.ua/

У Рівненській області загинули в пожежі 24 коти та з десяток собак із цуценятами.

Іще з півсотні втекли та врятувалися. Спалахнуло господарство в селі Здовбиця, де жінка багато років надавала прихисток безпритульним тваринам. Власниця тварин підозрює, що підпалити могли недоброзичливці, однак рятувальники таких ознак не знайшли.

Про це йдеться в ТСН.

На відео з пожежі двір затягнутий димом, із-під стріхи хати – полум’я. У будинок не зайти. «Собаки на вулиці, а коти вже все, в хаті», – кажуть свідки.

Місцеві до приїзду рятувальників намагаються з-за огорож у дворі випускати собак, щоб тікали. Так і вдалося врятувати з пів сотні тварин.

Ніна Кондратюк тут давала прихисток безпритульним тваринам. «Це ж я рятувала, опіки і тут в мене все попечено. Я хапала котів, але вже взяла, то вони бездиханні були», – розповідає власниця господарства.

У пожежі загинули 24 коти та з десяток собак і цуценят. Коли зайнялося, всі вони були в хаті. «Котів, а також цуценят не вдалося врятувати, які загинули через те, що вони були зачинені в клітках», – розповідає речник ДСНС Рівненщини Дмитро Мельник.

Спалахнуло, каже господиня, коли відійшла на кілька хвилин викидати сміття. А коли повернулася все вже було охоплено вогнем. Підозрює – підпал.«Одні казали в сільраді, не знаю хто це, що «ми її підпалим», а ще мені сусід в очі сказав: «Я потрую твоїх собак, або прийду застрелю тебе і собак», – розповідає Ніна Кондратюк.

Скаржитися було на що, підтверджують чиновники – антисанітарія, сморід та постійне гавкання. «Скарги були безпосередньо від сусідів, особливо в літній період», – каже міський голова Здолбунівської громади Владислав Сухляк.

Джерело: https://pershij.com.ua/ 

Відео: ТСН


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: pershij.com.ua/