«У черзі за хлібом – 12 годин»: Історія найвідомішої тернопільської вулиці

22.04.2021 13:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

У Тернополя є свій пасаж, будинок, який дав початок вулиці Олени Кульчицької. Його звів відомий купець Ігнатій Адлєр у 1898 році. Саме через це, вулицю у ті часи називали «Пасаж Адлера». Будинок, до речі, зберігся й досі. Правда, потребує ремонту, втім у Тернополі, мабуть, не дуже зацікавлені в збереженні архітектурних пам’яток. Інакше як це пояснити?

Але повернімося до історії вулиці. Вона була пішохідною, сюди не їздили кінні екіпажі та автомобілі. Після Другої світової війни пасаж перейменували на вулицю Комсомольську. А на початку 90-х вона отримала ім’я відомої художниці з Бережан Олени Кульчицької.

null

Вишукана архітектура, стара ліпнина та коване оздоблення ще довго будуть нагадувати тернополянам про давні часи.

У повоєнний час на цій вулиці збиралося багато людей у велику чергу, щоб купити буханець хліба. Інколи доводилося чекати й по 12 годин та повертатися додому ні з чим. Для чого дітям малювали цифри крейдою на пальтах та чим цікава вулиця ще, дивіться у відео:

Усі програми «Тернопіль в деталях» модна подивитися ТУТ.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews