Впродовж року заплановано відремонтувати 200 км доріг державного значення, - Ігор Гайдук

27.04.2021 19:13   Автор : Новини Тернопілля
Джерело: Тернопільська ОДА

Ремонти доріг державного значення тривають у Тернопільській області. Цього року їх розпочали на місяць раніше, ніж минулого. Впродовж року заплановано відремонтувати 200 км доріг державного значення та 120 км доріг місцевого значення.

Найперше роботи стартували на пріоритетному об’єкті Великого будівництва у цьому році – Дорозі Єдності М-30 Стрий – Ізварине, - розповів заступник голови Тернопільської ОДА Ігор Гайдук. - Планується, що цей маршрут стане найдовшим в Україні. Його планують відкрити до 30-річчя Незалежності. В межах Тернопільської області дорого заплановано відремонтувати на ділянці протяжністю 47 км.
Натомість головним об’єктом нового будівництва в області стане Північно-східна ділянка обходу Тернополя (перша черга)

- Він з’єднає населені пункти Шляхтинці та Смиківці і дві міжнародні траси М-19 та М-12, - зазначив в.о. керівника Служби автомобільних доріг в Тернопільській області Микола Довгошия. - Торік Тернопільська ОДА розпочала викуп земельних ділянок під будівництво дороги. 29 з 56 вже викуплено. Ще 16 власників надали згоду на викуп. Усі ділянки знаходяться на території Байковецької та Великобірківської ОТГ.

За словами Ігоря Гайдука, цього року дороги місцевого значення ремонтуватимуть на ділянках загальною протяжністю приблизно 120 км. Загалом - 122 об’єкти. Минулого року було реалізовано 75 км доріг місцевого значення. Першочергово до уваги беруться під’їзні шляхи до шкіл, садочків, спортивних споруд.

Крім того, відповідно до постанови Кабміну, область отримала кошти на ремонт найбільш проблемних доріг області. Одна з них - Бучач-Товсте, зокрема, ділянка поблизу населеного пункту Язлівець. Щодо цієї дороги уже оголошено тендер на виконання робіт за наявним проектом. Також цього тижня буде оголошено тендер на ремонт дороги від населеного пункту Гримайлів до межі з Хмельницькою областю.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопільська ОДА