Листівки до Дня матері військовим-матерям передали на схід тернопільські школярі

29.04.2021 11:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Суспільне

Листівки до Дня матері та 60 коробок солодощів передали військовим-матерям на схід України учні Тернопільської початкової школи “Ерудит”. Діти виготовляли листівки індивідуально і колективно. Про це розповіла педагогиня-організаторка Любов Музика.

За її словами, вітальні листівки і плакати робили усі 360 вихованців навчального закладу. Ці речі вони виготовляли у групі продовженого дня. Хлопцям і дівчатам допомагали педагоги і батьки.

Дев’ятирічна Катерина Базан передала матерям-бійчиням малюнок, який створила разом з подругами. Школярка каже, малювали маркерами два дні.

“На цьому малюнку зображено маму і сина, які обіймаються. Своїми обіймами хлопчик показує любов і подяку мамі за те, що подарувала йому життя”, – розповідає Катерина.

“Я робила листівочку з мамою. На папері я намалювала писанку, потім вирізала і вклеїла її у листівку у вигляді книжечки і вирізала передню сторінку листівки так, щоб цю вклеєну писанку було видно. Також на першій сторінці ми з мамою наклеїли прикраси у вигляді гніздечка з яєчками, квітів, а всередині листівки написали “Христос Воскрес!”, – каже школярка Вікторія Чорна.

Марта Хамуляк розповіла, що вирішила долучитись до акції, аби подарувати матерів на фронті.

“На моїй вітальній листівці написані побажання і намальоване сердечко. Я зробила цю листівку, щоби бійчині раділи і знали, що вони є сила”, – розповіла Марта.

Також діти підготували вітання для матерів-військових, щоб передати їх на відео.

“Дорогі захисники! У цей передсвятковий час хочемо побажати вам здоров’я, терпіння та перемоги. Від щирого серця дякуємо вам за спокій і можливість здобувати знання. Бажаю, щоб ніколи у ваших серцях не згас вогник надії, віри, любові”, – каже Інеса Лахман.

“Щиро дякуємо вам, що ціною власного життя бережете нас і всю Україну. Сподіваюся, що наші роботи з теплими побажаннями стануть для вас оберегом”, – сказав Ігор Павук.

“Бажаю, щоб ви здоровими та неушкодженими повертались до свої родини”, – побажав Вадим Кавецький.

“Бадьорості, міцного здоров’я вам, добра, більше радісних новин, щоб у вас текли сльози лише від сміху”, – каже школярка Дарина Іванишин.

“Матусю, хай буде удача у всьому, добробут хай буде у домі, багатство і радість й наснага, і шана людська, і повага. Прийміть ці привітальні листівки, як знак нашої поваги до вас, слава Україні!”, – побажала учениця Анна Ригун.

Педагогиня-організаторка Любов Музика розповіла, що таку акцію у школі організували вперше.

“Ця ідея народилася саме в нас, тому, що всі вітають воїнів АТО і ОСС, зокрема, мужчин. Але на сході служать і немало жінок, які, полишивши своїх дітей, захищають інших дітей. Тому, ми хочемо, щоб вони розуміли, що ці діти вдячні їм за це", – каже Любов Музика.

До збору їжі для бійців долучилися батьки школярів.

Також солодощі військовим принесли усі працівники навчального закладу, – їх понад 60.

Златі Ліщишин 7 років, вона навчається у 2-му класі. Школярка каже, що під час таких акцій, вона особливо радіє, коли, відправивши листа чи подарунки військовим, – отримує відповідь.

“Колись я передавала бійцям малюнок і солодощі. Вони потрапили до військового з Одеси – Дениса і він мені відписав. Він прислав фото, на якому тримає мій малюнок і мій пакет із солодощами. А у листі він написав: “Доброго дня, дорога Злато, тобі пише воїн, якому ти нещодавно написала листа. Я хочу подякувати тобі за листа, за такі добрі слова й побажання, а також, за твої подарунки”.

Листівки і солодощі учні та працівники школи передали волонтерці Христині Феціці. Вона розвезе подарунки військовим на фронті.

“З початку війни, для захисників України діти пишуть багато листів, передають малюнки. Але саме для матерів – це вперше. Зараз на фронті служить багато жінок. І за останні роки там їх стало ще більше. Жінки на війні достойно виконують обов’язок військовослужбовця і заслуговують на подяку. Тому, для них – це буде чудове свято. Отримати вітальні листівки від дітей – це буде для них надзвичайний подарунок до Дня матері”, – розповідає Христина Феціца.

Волонтерка планує зазвезти подарунки матерям-військовим на Луганщину і Донеччину.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне