На Тернопільщині поліція затримала на хабарі керівника відділу облуправління держпродспоживслужби

11.05.2021 09:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Досьє 102

Посадовець вимагав та отримав від підприємця 1000 доларів США неправомірної вигоди.

У середу, 5 травня, оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями затримали посадовця на отриманні неправомірної вигоди. 1000 доларів США надав підприємець начальникові відділу облуправління держпродспоживслужби, аби той не втручався в його бізнес.

Посадовця затримали згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

За вимагання та одержання неправомірної вигоди чинним законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Досьє 102