Незаконна зміна ціни «блакитного палива» - газова компанія Рівненщини поверне 98 тисяч гривень

14.05.2021 16:51   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Під час аналізу відомостей на веб-порталі «Prozorro», прокурорами виявлено порушення Закону України «Про публічні закупівлі».

Господарським судом Рівненської області задоволено позов Здолбунівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі обласної ради та одного із навчальних закладів Рівненського району до газової компанії про стягнення безпідставно сплачених коштів в сумі понад 98 тис. грн за нікчемними додатковими угодами до договору на постачання газу.

Так, під час аналізу відомостей на веб-порталі «Prozorro», прокурорами виявлено порушення Закону України «Про публічні закупівлі», допущені одним із навчальних закладів колишнього Здолбунівського району та газопостачальним товариством при укладанні додаткових угод до договору закупівлі природного газу. Зокрема, сторони безпідставно уклали ряд додаткових угод про збільшення ціни за одиницю товару, що стало підставою звернення до суду з відповідним позовом.

Річ у тім, що істотні умови договору про закупівлю не можуть змінюватися після його підписання до виконання зобов’язань сторонами в повному обсязі, крім випадків, визначених Законом. Зокрема, зміни ціни за одиницю товару не більше ніж на 10 % допустима у разі коливання ціни такого товару на ринку і за умови, що ця зміна не призведе до збільшення суми, визначеної в договорі. У цьому випадку таких коливань не було, відтак зростання вартості «блакитного палива» - безпідставне.

З метою недопущення фактів порушення інтересів держави при здійсненні закупівель за бюджетні кошти органами прокуратури області надалі проводиться системна робота.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews