У Рівному затримали двох поліцейських

16.05.2021 15:02   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: Рівне вечірнє

Слідчі Державного бюро розслідувань в Рівному затримали двох поліцейських, які вимагали кошти за те, щоб не притягувати людину до кримінальної відповідальності.

З офіційного повідомлення ДБР відомо про затримання двох оперативних працівників сектора кримінальної поліції одного із районних управлінь ГУ НП в Рівненській області. За попередньою інформацією, правоохоронці вимагали у громадянина неправомірну вигоду у розмірі 500 доларів. За це обіцяли не відкривати справу за співучасть в крадіжці грошей та зберіганні наркотиків.

7 травня поліцейських було затримано після одержання частини коштів біля торгового центру «Епіцентр». Також встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вчинення злочину.

 

Попередня кваліфікація правопорушення: одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

Тим часом рівнянин Сергій Куцюк стверджує, що знає прізвище одного із затриманих, запевняє, що той і в нього вимагав гроші:

— Один із затриманих — Олександр Рябушець. Цей поліцейський півтора року тому разом зі своїми колегами прийшов до мого житла і вимагав 2 тисячі доларів. Інакше погрожував звинуватити мене в крадіжці двигуна. У мене власний бізнес: я займаюся переобладнанням автомобілів. Очевидно, «наводку» поліцейським про те, що в мене водяться такі гроші, дав наш спільний знайомий. Я відмовився їм їх платити, тоді вони викликали мене на зустріч. На цій зустрічі знову вимагали кошти, на що я знову відмовив. Я маю фрагменти відеозапису цієї зустрічі. Пізніше з метою залякування вони знову прийшли під двері мого будинку. Один з них бризнув собі в лице сльозогінним газом. Вони викликали поліцію.

 

Зараз Рівненський міський суд розглядає справу, в якій мене звинувачують в нападі на поліцейського. В суді ці поліцейські стверджують, що мене не пам’ятають і на зустріч зі мною не ходили. Днями знову було судове засідання, на яке Рябушець не з’явився. Як мені пояснили — через те, що його затримали за підозрою в іншому вимаганні.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівне вечірнє