Богдан Юлик: «Наша команда докладає максимум зусиль, щоб виховувати спортсменів-чемпіонів»

25.05.2021 20:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Особисті та командні перемоги на чемпіонатах зі змішаних бойових мистецтв ММА, тайського боксу, панкратіону та грепплінгу – це те, чим можуть похвалитися вихованці  СК «Workout Hall». Попри те, що спорткомплекс відкрився лише цьогоріч, його засновник, а за сумісництвом і голова Федерації ММА в Тернопільській області, Богдан Юлик переконаний – високі здобутки заслужені постійною та нелегкою працею, як тренерів, так і всіх спортсменів.

- Богдане, скажіть, чи розраховували на такі високі результати за такий короткий час? Адже це, по суті, перший сезон СК на спортивній арені.

- «Коли ми відкривали «Workout Hall», то, звичайно, мали на меті виховувати покоління не просто спортсменів, а спортсменів-чемпіонів. У нас для цього є все необхідне – досвідчені та професійні тренери, необхідна для занять амуніція та величезна жага до перемоги наших вихованців. Попри те, що для декого з них, цьогорічні змагання у травні були першими на такому рівні – вони всі надзвичайні молодці! Зауважу, що дуже багато наших учасників змагань – це ті люди, які тренувалися з нами ще до відкриття СК, в інших залах. Тобто, значна частина наших переможців – не початківці, у спорті, це частина нашої давно сформованої команди, яка тепер об’єдналася ще й у стінах «Workout Hall».

null

- Знаємо, що Ви особисто намагаєтесь підтримувати спортсменів та допомагати їм. Але перемогам, звичайно, легше радіти, ніж сприймати поразки. Як вдається налаштувати бійців саме на перемогу?

- Насправді, я вважаю, що поразки – не проблема, адже переможці формуються з досвідом. Всі з чогось починають – і це нормально. Я знаю, якою важливою для учасників змагань будь-яких рівнів є підтримка. Тому особисто намагаюся бути присутнім на чемпіонатах, де змагаються наші бійці.

null

- Ви, мабуть, зараз про Чемпіонат України зі змішаних бойових мистецтв ММА, який нещодавно відбувся у Києві?

- Зокрема і про нього. Так, я їздив у столицю, аби підтримати наших спортсменів. І дуже радий, що саме наша Любов Дереш там здобула перемогу серед жінок і стала чемпіоном ММА в категорії 18+, 52 кг. Повірте, це справді достойний показник та результат нелегкої роботи. Звичайно, я пишаюся нашими спортсменами. Їхні результати участі в чемпіонах демонструють рівень їхньої підготовки, витривалості та майстерності.

null

- Що вважаєте головними факторами для формування спортсменів-чемпіонів?

- Думаю, не варто виділяти щось загальне. У спорті важливий індивідуальний підхід. І тут «Workout Hall» має перевагу в тому, що наші тренери вміють його знаходити. Завдяки своєму досвіду, як тренерському, так і змагальному, вони бачать потенціал, навіть тоді, коли ще людина сама його не усвідомлює та всіма доступними способами допомагають спортсмену розкритися.

null

- Знаємо, що «Workout Hall» надає можливість тренуватися безкоштовно тим, хто хоче присвятити себе спорту, зокрема, займатися бойовими мистецтвами.

- Більше того – наші обласні федерації ММА, тайського боксу, панкратіону та грепплінгу, представники яких у нас працюють тренерами, і, власне, спорткомплекс, повністю беруть на себе витрати, які пов’язані з участю у різних змаганнях. Ми готові розвивати спорт на Тернопільщині, підтримувати його на всеукраїнському рівні та достойно виходити на європейську і світову арену.

ДОВІДКА:

Представники «Workout Hall» у травні здобули:

- 13 нагород та Кубок за 3 командне місце на Відкритому чемпіонаті з тайського боксу «Кубок Карпат»;

- 7 нагород та 2 командне місце на Відкритому чемпіонаті Івано-Франківської області з панкратіону та грепплінгу;

- бронзу (місце у збірній України) на Чемпіонаті з панкратіону в Житомирі;

перемогу серед жінок на Чемпіонаті України зі змішаних бойових мистецтв ММА, який відбувся у Києві.

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews