З 1 червня у рівненському громадському транспорті зросте вартість проїзду

25.05.2021 23:37   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: Район.Рівне

Спеціалісти управління транспорту провели аналіз пасажиропотоку, а також інші чинники, які впливають на формування тарифу. З 1 червня вартість проїзду у тролейбусах становитиме 6 гривень, а в маршрутках – 8 гривень.

У Рівному зросте вартість проїзду в громадському транспорті.

Про це Район.Рівне повідомили у пресслужбі Рівненської міської ради.

До управління транспорту і зв’язку звернулися перевізники та КП «Рівнеелектроавтотранс» з проханням підвищити вартість проїзду в автобусах та маршрутках. Мотивуючи це тим, що під час карантинних обмежень зменшилася кількість пасажирів, відтак обслуговування транспортних засобів значно перевищує прибуток. Перевізники маршрутних таксі запропонували підвищити вартість проїзду від 8 до 11 гривень.

Спеціалісти управління транспорту провели комплексний аналіз пасажиропотоку, а також інші чинники, які впливають на формування тарифу. За час дії тарифу 6 гривень за 1 поїздку, значно зросли виробничі витрати на перевезення пасажирів автомобільним транспортом, які не залежать від господарської діяльності підприємців-перевізників, а саме:

- у порівнянні з 2018 роком зарплата зросла на 44% з 4 173 гривень до 6 тисяч гривень;

- значно збільшилися витрати на технічне обслуговування та ремонт автобусів : вартість автомобільних шин зросла на 16,6% , акумуляторів на 17,1%, моторних та трансмісійних олив в середньому на 21%.

В інших обласних центрах України також зростає вартість проїзду у громадському транспорту. До прикладу, у Львові вартість за одну поїздку в автобусі з 27 травня становитиме 10 гривень, у Вінниці 10 гривень, Запоріжжі 8 гривень, а в Луцьку перевізники просять підняти вартість до 8 гривень.

Відтак, задля забезпечення якісних послуг з перевезення пасажирів міським автомобільним транспортом у Рівному підвищать вартість проїзду у громадському транспорті. Таке рішення є економічно обґрунтованим.

Відтак, 25 травня під час засідання виконавчого комітету Рівнеради прийняли рішення, що з 1 червня, вартість проїзду у тролейбусах становитиме 6 гривень, а в маршрутках – 8 гривень.

За матеріалами https://rivne.rayon.in.ua/


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Район.Рівне