Рівненська письменниця й виконавиця авторських пісень Валентина Люліч перемогла у престижному конкурсі

26.05.2021 14:12   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Поетеса, перекладачка, прозаїк, авторка та виконавиця власних пісень та співаної поезії із Рівного Валентина Люліч на престижному міжнародному конкурсі здобула перше місце із власними піснями «Не шукай» та «Пузата мама». Остання вже стала гімном проекту «Пузата мама».

Відтепер її пісенні твори організаторами конкурсу представлено на міжнародних творчих майданчиках і транслюватимуться у Європі та США.

Водночас, Валентина щойно повернулася із міста Києва, де представляла Рівненщину на Всеукраїнському фестивалі поезії та авторської пісні «SEVAMA-FEST», організованого Оксаною Яблонською та Едуардом Драчем, звідки привезла диплом лауреата І ступеню у номінації «Пісня».

Валентина Люліч – членкиня Національної спілки письменників України, Національної всеукраїнської музичної спілки, заступник голови Рівненської організації НСПУ, авторка восьми книг прози та поезії, авторка більше 50 пісень та співаних поезій, лауреат багатьох всеукраїнських та міжнародних премій у галузі літератури та авторської пісні.

Ініціатор та співзасновник Клубу авторської пісні та співаної поезії «BACKinБАРД», організатор багатьох мистецьких заходів.

А віднедавна – голова Асоціації діячів авторської пісні та співаної поезії Рівненського обласного відділення Національної Всеукраїнської музичної спілки, яку створено рішенням Правління Рівненського обласного відділення НВМС за ініціативи голови спілки Андрія Пастушенка. Слід зазначити, що така Асоціація поки перша та єдина в Україні, яка створена та дія при музичній спілці. До цього, авторська пісня та співана поезія лишалася поза увагою держави, перебуваючи у такому собі андеграундному стані.

Окрім Валентини до Асоціації прийнято вже давно відомих в Україні та поза її межами авторів та виконавців Валерія Марченка, Наталію Павелко та Лідію Гольонко. 

Валентина зізнається, що вже готується проведення вперше у Рівному за 30 років незалежності України всеукраїнського фестивалю авторської пісні та співаної поезії.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews