На Тернопільщині дітям вручили відзнаку «Батьківське серце»

07.06.2021 13:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Суспільне

10 дітей з Тернопільщини, батьки яких загинули під час російсько-української війни, отримали відзнаки "Батьківське серце". Вручали відзнаки на території Замкового палацу Національного заповідника "Замки Тернопілля". Про це повідомила головна спеціалістка відділу Міністерства у справах ветеранів України в Тернопільській області Христина Феціца.

Відзнаки дітям вручали ініціатори проєкту – представники Всеукраїнського військово-цивільного об’єднання "Бойове Братерство України".

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять бійців, які загинули під час російсько-української війни, а також поклали квіти до стели Героїв Небесної Сотні та могил Героїв, які загинули в російсько-українській війні.

Голова Спілки "Бойове Братерство України" Леонід Климчук розповів про нагороду:

"Мета – кожній дитині в нашій державі, які залишилися сиротами, нагадати, що їх батьки патріоти. Нагадати суспільству, завдяки чому є наша держава. Дуже хочеться, щоб ці обереги, як ми їх називаємо, були оберегами діткам у їхньому повсякденному житті".

Відзнака "Батьківське серце" – це срібний кулон у вигляді серця, обрамленого терновим вінком з краплинкою крові. На зворотньому боці кулона нанесено прізвище, ім’я та додається іменне посвідчення. Ідеєю створення такої символічної нагороди, є те, щоб кожна дитина загиблого Героя могла носити частинку батьківського серця з собою. В Україні вручили вже біля 6 400 таких відзнак. Тернопіль став 22 обласним центром України, де їх вручили.

 

Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне