На Тернопільщині відбувся туристичний форум

07.06.2021 13:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Номер один

На захід приїхали туроператори з різних куточків України. Участь у ньому взяли голова Тернопільської ОДА Володимир Труш, голова Держтурагентства Мар’яна Олеськів, заступник міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк, народні депутати Володимир Гевко та Євгенія Кравчук.

Унікальність Тернопільської області полягає в тому, що вона єдина в Україні поєднала в собі частини трьох етнічних земель – Галичину, Волинь та Поділля. Цим ми завдячуємо неповторному історико-архітектурному, природному, духовному і культурному розмаїттю рідного краю.

Старанням сотень поколінь, які були перед нами, до сьогодення дійшли неоціненні скарби. Багате Тернопілля своєю історією і традиціями. Стоять у нашому краї замки, в яких збереглися фортефікаційні споруди. На Тернопільській землі є дві найбільші святині Української греко-католицької та Української православної церков – Зарваницький Марійський духовний центр та Свято-Успенська Почаївська лавра.

– У Тернопільській області 34 замки, безліч унікальних релігійних та природних об’єктів, які можуть стати надзвичайно цікавити для туристів як з України, так і з-за кордону. Минулого року закрилися зовнішні кордони і ми зрозуміли, що український турист почав мандрувати Україною. Ми часто запитуємо людей, в яких країнах вони побували. Але варто запитати, що ти бачив в Україні? А виявляється, у нас так багато пам’яток, що ми можемо пишатися цим і влаштовувати надзвичайні атракції для туристів, щоби вони збагачувались новими знаннями та відомостями про власну країну, – зазначив Володимир Труш.

Окремо пан Труш зупиняється і на новій програмі для туристів. Під час карантинних обмежень було вдосталь часу, аби підготувати цікаві проєкти. Адже ковід, на думку голови ТОДА, забрав велику частину позитивних емоцій, яких потребує кожна людина.

– Лише на території Збаразького замку можна зануритися та пізнати дивовижну історію цього краю. Мальовнича природа нашого краю просто заворожує кожного. А таких місць в області є досить багато. Бережанський, Чортківський, Вишнівецький замки, звісно, всі вони в різних станах, і програма президента «Велика реставрація» дасть можливість зберегти такі пам’ятки для наступних поколінь. Тернопільщина – це край, який поєднав у собі красиві пейзажі, чудовий рельєф, чисте повітря, річки, гори, водоспади, оборонні споруди, тому я переконаний, що нашу область варто віднести до тих, які сподобаються туристам найбільше, – додав голова ТОДА.

Одним з найголовніших кроків для відновлення туристичної привабливості регіонів стала програма «Велика реставрація». Вже цього року проведуть відновлювальні роботи на 22 об’єктах культурної та історичної спадщини. Два з них знаходяться на Тернопільщині. Це  Збаразький замок, де проведуть капітальний ремонт та реставрацію перехідного моста й ескарпових стін до замку. Інший об’єкт – Чортківський замок. Тут ліквідують аварійний стан даху пам’ятки архітектури національного значення XVII ст.

Упродовж кількох днів туроператори мандрували Тернопільщиною, аби пізнати її туристичні родзинки, познайомитися з привабливими локаціями та крафтовою продукцією.

– Упродовж тривалого часу туризму приділялася увага та фінансування за залишковим принципом. Однак за останніх два роки ситуація кардинально змінилася. Ми розуміємо, що туризм є одним з поштовхів до економічного розвитку. Також хотіла би сказати, що для промоції туристичного бренду не обов’язково потрібно багато коштів. Головне – ідея та бажання, – каже голова Держтурагентства Мар’яна Олеськів.

Депутатка Євгенія Кравчук звернула увагу на те, що український туризм за останні роки стрімко почав розвиватися, а також вона наголосила на тому, що влада сприяє такому зростанню, адже туризм є невід’ємною частиною економіки.

– Думаю, у багатьох із кожним днем зникає питання, як дістатися тої чи іншої локації, адже програма «Велике будівництво» триває. Вже зроблено дорогу М-19, яка об’єднала туристичні перлини Тернопільщини. І будується дорога М-12, яка довгий час не була в належному стані. Тому на даний час немає проблем, аби дістатися до туристичних родзинок Тернопільщини, – відзначила Євгенія Кравчук.

Тернопільщина справді багата на палаци, святині, печери, каньйони та гори. І тепер нам не доводиться їздити по мальовничих куточках закордону, аби отримати позитивні враження.

– Ми працюємо у тісній комунікації, і багато ідей, які зараз втілюються, реалізуються за участю представників усіх рівнів влади. Я дуже задоволена форумом, це хороший майданчик для обміну думками та пропозиціями, – підсумувала заступниця міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк.

Сніжана Матяш


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Номер один