Як прикарпатцю отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію

10.06.2021 10:04   Опубліковано : Франківський Новинар
Джерело: IfNews

Міжнародні свідоцтва про вакцинацію не є "імунними паспортами" чи "ковідними сертифікатами", але можуть бути витребувані під час поїздки за кордон.

Мешканці Івано-Франківщини, які вже отримали другу дозу вакцини від коронавірусної інфекції, можуть оформити Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Таке свідоцтво оформлюється за потреби, пояснили у Міністерстві охорони здоров’я України.

Свідоцтво оформлюється виключно у паперовій формі відразу після другого щеплення або у сімейного лікаря за зверненням вакцинованого.

Свідоцтво заповнюється англійською або французькою мовами, а також українською, містить інформацію про пацієнта та введену вакцину.

Термін дії такого свідоцтва всього один рік, але з можливістю продовження.

"Якщо в людини є абсолютні протипоказання до проведення щеплення проти COVID-19, замість свідоцтва на вимогу пацієнта надається письмове роз'яснення українською та/або англійською мовою з переліком підстав для такого рішення" - йдеться у роз’ясненні МОЗ.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews