У рамках програми президента «Зелена країна» за три роки мають висадити мільярд дерев

10.06.2021 10:51   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews
В рамках програми президента «Зелена країна» за три роки мають висадити мільярд дерев, протягом 10 років - збільшити площу лісів на 1 млн гектарів.
 
Про це повідомив голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ, народний депутат України Роман Іванісов:
 
«Найкраща новина минулого дня від президента України Володимира Зеленського – указ про збереження і відновлення лісів. В рамках програми президента «Зелена країна» за три роки мають висадити мільярд дерев, протягом 10 років - збільшити площу лісів на 1 млн гектарів. Смілива, амбітна, але надзвичайно потрібна Україні мета!!!
 
Водночас, хочеться наголосити, що перетворення, які змінять систему управління лісами, зроблять лісову галузь максимально прозорою та ліквідують «сірий» ринок деревини, неможливо здійснити без принципових кадрових рішень.
 
Бо з такими кадрами, які очолюють лісгоспи Рівненщини, навіть найкраща ідея «загнеться». Один тільки головний лісівник Рівненської області Віталій Сухович чого вартий!
 
Амбітні плани президента навряд чи збігаються з такими ж амбітними, але в протилежному напрямку, планами Суховича, для якого «сірий» ринок деревини – це основна можливість дурити країну. Замість того, щоб заробляла держава і вкладалася у розвиток лісової галузі і створення природних фондів, в Рівненській області заробляє головний лісівник і його посіпаки.
 
Чи може Україна собі дозволити таку «розкіш»?
Зверніть на це увагу, пане Президенте!», - наголосив посадовець.
 
null
 
 
 

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews