Директора львівського підприємства судитимуть за привласнення понад пів мільйона гривень

Червоноградською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо 29-річного директора одного з львівських підприємств, якого обвинувачують у  заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах та службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки (ч.5 ст.191, ч.2 ст.366 КК України).

У грудні 2017 року керівник підприємства-підрядника, яке виконувало реконструкція сміттєзвалища у м. Великі Мости (Червоноградський район), вносив в акти приймання виконаних робіт завідомо неправдиву інформацію, зокрема, щодо обсягу проведених робіт.

Як наслідок, обвинувачений заволодів бюджетними коштами на суму понад 500 тис грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ ВП №2 Червоноградського РВП ГУ НП у Львівській області.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Пресслужба Львівської обласної прокуратури