На Рівненщині суд визнав поліцейського винним у хабарництві

11.06.2021 09:41   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

На Рівненщині поліцейський налагодив схему незаконного одержання неправомірної вигоди.

Вироком Острозького районного суду нині вже ексзаступника начальника одного з відділень поліції ГУНП в Рівненській області визнано винним у проханні надання та одержанні неправомірної вигоди для себе за не вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого йому службового становища, а також у зловживанні впливом (ч. 1 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Так, під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів та у суді прокурором доведено, що поліцейський налагодив схему незаконного одержання неправомірної вигоди. Зокрема, він отримував по 200 доларів США щомісяця за не притягнення до відповідальності підприємця, який займався перевезенням горілчаних виробів територією Рівненської області, у т.ч шляхом надання протиправних вказівок підлеглим співробітникам про безперешкодний пропуск автомобіля підприємця під час транспортування підакцизних товарів. Протизаконну діяльність правоохоронця припинили у квітні цього року.

За результатом судового розгляду чоловікові призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 2500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 42500 гривень з позбавленням права обіймати посади, пов′язані з виконання функцій представника влади та здійсненням правоохоронної діяльності строком на 2 роки.   

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews