Нардеп з Тернополя вкотре висловив недовіру керівництву партії

16.06.2021 20:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: terminovo.te.ua

Частина нардепів з партії «Голос» створила власне об’єднання «Справделивість» у Верховній Раді.

Про це у своєму пості в фесйбуці повідомив сьогодні нардеп з «Голосу» від Тернополя Андрій Шараськін.

«Ми висловлюємо недовіру керівництву партіі та фракції», – написав він.

Пори цьому чітко не пояснив, чому саме.

Більш конкретна у своєму дописі в фесбуці нардепка Олександра Устінова.

«Ми висловили недовіру керівнику фракціі Ярославу Железняку за порушення закону і те, що відмовляється збирати фракцію, а також вимагаємо виключення Кіри Рудик (голова партії «голос» -авт.) за більш ніж 60% прогулів голосувань. В програмі Голосу чітко зазначалося, що ми виключатимемо депутатів, які прогулюють більше половини засідань. Маємо виконувати обіцянки дані виборцям», – написала Устінова.

Вона зауважила, що в об’єднання «Справедливість» увійшло 10 нардепів, що складає половину фракції.

У самій партії вчинок колег назвали незаконним.

«Законодавство прямо передбачає можливість депутата вийти з фракції. Тільки позафракційні депутати мають право створювати депутатські групи. Але створення груп в межах депутатської фракції прямо суперечить статтям 58-60 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України». Ми поважаємо колег в їхньому бажанні мати альтернативну точку зору, але вона не може суперечити і порушувати закон.

Крім того, ми глибоко переконані, що всі питання внутрішнього партійного життя будь-якої партії, в тому числі партії «Голос», мають вирішуватись відповідно до правил та процедур партії. Для цього існують органи управління, такі як з’їзд та Політична рада. Сьогодні Політична рада партії «Голос» розгляне заяву частини фракції «Голос» у Верховній Раді та дасть їй оцінку», – йдеться в заяві партії.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: terminovo.te.ua