Видобуток українського газу може збільшитися, - народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов (ВІДЕО)

25.06.2021 10:33   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Ще 50 років тому Україна видобувала 70 млрд кубометрів газу щорічно, а сьогодні державні компанії забезпечують лише 14 млрд кубометрів. І це при тому, що Україна обіймає друге місце серед країн Європейського Союзу за запасами природного газу!

Водночас, тільки приватні газові компанії видобувають близько 5 млрд кубометрів блакитного палива. Як повідомив народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов, протягом двох днів представники комітетів Верховної Ради з питань енергетики, нацбезпеки і оборони, антикорупційної політики на власні очі побачили технологію видобутку газу, поспілкувалися з фахівцями галузі, обговорили можливі законодавчі новації щодо спрощення дозвільних процедур для розвідки та буріння родовищ.

Народні обранці відвідали об’єкти державної компанії «Укргазвидобування», а також приватних компаній «Еско-Північ» та «SystemOilEngineering» у Полтавській та Харківській областях. Вивчали можливості вітчизняної газовидобувної галузі, а саме – чи є перспектива збільшити обсяги внутрішнього видобутку природного газу, адже це питання залишається стратегічним завданням для держави.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews