«Острів серед бетону», який відкрили у Рівному, викликав неоднозначне сприйняття

18.06.2021 09:29   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: RvNews
У Рівному офіційно відкрили "Острів серед бетону" поблизу драмтеатру. У вуличних меблях уже ростуть дерева та трава.
 
Раніше у соцмережах користувачі по-різному відреагували на появу конструкцій на площі. Ініціатори тоді попросили дочекатись завершення реалізації й тоді сказати, чи пасує це тут. Повідомляє UA: Рівне.
 
null
 
 
Рівняни по-різному відреагували на "Острів серед бетону". Дерев'яні конструкції, які змонтували у вихідні перед драмтеатром, активно обговорювали у соціальних мережах. Ініціатори ж просять зачекати завершення всіх робіт з облаштування зеленої зони, протестувати, а тоді вирішити, чи місце такій новації – саме перед театром.

Дерев'яні конструкції перед Рівненським драмтеатром змонтували за минулі два дні і вони вже викликали неоднозначну реакцію рівнян в соцмережах.

"Ми робили акцент на тому, що під низом є підземка і на цьому просторі вже більш не можна посадити у відкритий ґрунт рослин, а локація потребує озеленення. Будуть садитися дерева, катальпи, далі в нас будуть кущі, буде багато різнотрав'я. Це буде таким хорошим акцентом, прецедентом, першим у Рівному, для того, щоб показати, як такий громадський простір може змінюватися", – розповідає керівниця проєкту "Місто шумить інакше" Вікторія Власюк.
 
Розділились і думки тих, із ким Суспільне поспілкувалось безпосередньо біля конструкцій. Рівнянці Тетяні Сокол, наприклад, ідея не до вподоби: "По-перше, і це не вписується, якщо взяти театр, і піцерія теж не вписується. Припустімо, як для театру, зробила б чисту площу з квітами, звичайно, але це від мене не залежить. Мені дуже шкода, що ставлять без попередження, чиєїсь думки. Можливо, потім вони їх заберуть", – каже жінка.

Олександр Гребенюк – співініціатор реконструкції гідропарку: "Питання наявності тут дерев – воно потрібне, питання наявності лавок – воно непогано. Вирішення для мене трохи незвичне. Можливо, дійсно краде перед театром трохи площі. І, можливо, я по-іншому його розмістив би, – коментує співініціатор реконструкції гідропарку Олександр Гребенюк.

Чоловік додає: якщо рівняни скептично й критично віднеслися до цих скульптур, їх можна буде перенести до гідропарку, де розпочалась реконструкція. Пише UA: Рівне 

Рівнянка Галина Данильчук поділилася власними враженнями після відкриття "строву": "Театральна площа. Відкриття острова. Багато фото і телекамер, квадрокоптер, інтерв'ю, випробування лавок-лежанок, піснеспіви... Шкода, що ті, хто думає по-іншому щодо нової "зони відпочинку", був не тут і не зараз. Добре хоча б те, що цей острів перемістився на лівий край площі і фасад театру все ж відкритий для повного огляду. Найліпше на нього дивитися, сидячи на простій лавочці, що біля клумби з квітами попереду "пірамід". А новим деревцям побажаємо сили жити і вижити у тих кадубцях".

 
null
Фото Галини Данильчук

 

null
Фото Галини Данильчук

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews