На Рівненщині судитимуть експоліцейського

30.06.2021 12:22   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: RvNews

Правоохоронець у жовтні 2018 року, маючи доступ до складських приміщень поліції, взяв у власне користування квадроцикл «Yamaha Big Bear», який був речовим доказом у кримінальному провадженні.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до Сарненського районного суду скеровано обвинувальний акт відносно колишнього начальника сектору логістики та матеріально–технічного забезпечення одного із відділів поліції ГУ НП в Рівненській області, який кілька років використовував транспортний засіб, що був речовим доказом у кримінальному провадженні. Йому інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що правоохоронець у жовтні 2018 року, маючи доступ до складських приміщень поліції, взяв у власне користування квадроцикл «Yamaha Big Bear», який був речовим доказом у кримінальному провадженні. Через 3 роки поліцейський вирішив продати транспортний засіб місцевим жителям за 900 доларів США.

Досудове розслідування проводили слідчі  ТУ ДБР у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління внутрішньої безпеки у Рівненській області Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews