На Рівненщині відзначатимуть 370-у річницю битви під Берестечком

30.06.2021 18:25   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: RvNews
В період з 2 до 4 липня на Рівненщині відзначатимуть 370-у річницю битви під Берестечком. Під час оргкомітету в Рівненській ОДА обговорили хід підготовки до знаменної дати та презентували план заходів.

«Вже зовсім скоро ми будемо вшановувати українських козаків і селян, які загинули в битві під Берестечком у 1651 році. Ми повинні гідно зустріти цю дату та упродовж цих трьох днів вшановувати їх пам'ять. Звертаюся до представників обласних громадсько-політичних організацій з проханням. У цей день пам’яті та скорботи не перетворюйте поле Берестецької битви на місце для політичної агітації. Проявіть консолідацію і змініть партійні прапори на державну символіку», - зазначив голова ОДА Віталій Коваль.

Так, усі традиційні заходи із вшанування загиблих козаків пройдуть на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви», що в селі Пляшева Дубенського району.

Відтак, уже у п’ятницю та суботу, 2 та 3 липня, у Свято-Георгіївському соборі відбудуться богослужіння та панахида. Початок о 9:00.

Також 3 липня о 12:00 відслужать панахиду в урочищі Монастирщина (с.Острів).

А вже 4 липня, у неділю, з 9:00 до 12:00 год відбудеться Митрополиче богослужіння та вселенська панахида за участю Митрополита Київського у всієї України Епіфанія.

Після чого, о 12:00 запланована урочиста хода та покладання квітів до пам’ятника Героям Берестецької битви.

За словами заступника голови ОДА Сергія Гемберга, цього дня відбудуться виставки виробів народних умільців, виступи лірників і кобзарів, козацьке таборування та перегляд документального фільму.

«Минулого року через жорсткі карантинні обмеження усі культурні заходи відбувалися в режимі онлайн. Цьогоріч епідемічна ситуація краща, тому ювілей битви під Берестечком ми відзначимо на високому рівні. Запрошуємо усіх жителів Рівненщини долучитися до відзначення пам’ятної дати», - зазначив Сергій Гемберг.

Окрім цього, учасників заходів закликали користуватись засобами особистого захисту та дотримуватись соціальної дистанції.

Прес-служба РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews