На Надвірнянщині повертатимуть комунальну власність через суд

01.07.2021 22:09   Опубліковано : Франківський Новинар
Джерело: IfNews

Прокуратура Івано-Франківської області вимагає повернути в комунальну власність виділені під розміщення сонячних електростанцій землі вартістю понад 31 мільйон гривень.

Довідався Голос-Інфо від прокуратури області.

Господарський суд Івано-Франківської області відкрив провадження у справі за позовом Надвірнянської окружної прокуратури в інтересах держави до товариства з обмеженою відповідальністю про розірвання договорів оренди двох земельних ділянок загальною площею 7,8 гектарів вартістю понад 31 мільйон гривень та повернення їх у комунальну власність.

Відомо, що підставою для звернення прокурора до суду стало порушення вимог земельного та податкового законодавства України, а також істотних умов договору оренди суб’єктом господарювання, якому земельні ділянки були передані для будівництва та обслуговування сонячної електростанції.

Прокуратура встановила, що протягом 3 років відповідач не в повному обсязі сплачував орендну плату за користування земельними ділянками. Таким чином, до місцевого бюджету не надійшла значна сума коштів.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews