Деолігархізацією намагаються прикрити спад економіки

06.07.2021 12:41   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews
Так звана «деолігархізація» від нинішньої влади – це чистої води піар, яким вона намагається прикрити спад економіки України.
 
На цьому наголосив народний депутат від «Батьківщини» Сергій Євтушок в ефірі телеканалу «Прямий».
 
За його словами, в Україні всі розуміють, хто є олігархами і як вони впливають на політику та економіку. Сьогодні в Офісі президента усвідомлюють запит суспільства на деолігархізацію, тому чиновники хочуть придумати такий механізм, який люди сприймуть, а потім подати і проголосувати його в парламенті.
«Це така деолігархізація – не більше не менше, як піар. У правовій державі, яка мала б з цими речами боротися, повинні якісно працювати АМКУ та судова система, яка за наявності фактів, має ухвалювати справедливі рішення. Також має бути невідворотність покарання олігарха, монополіста, який впливає на економіку. А ця деолігархізація нічого спільного з реальною боротьбою не має», – переконаний політик.
 
Сергій Євтушок зауважив, що деолігархізація – це також обіцянка президента, яка навряд чи запрацює.
 
«Давайте згадаємо закон про народовладдя. Він є, а от найменшої можливості провести референдум – нема. Наступне – гральний бізнес. Закон ухвалили, а потім прийняли інший, який звільняє від оподаткування тих, хто організовує цей гральний бізнес. Імпічмент Президенту – можливості його провести також немає», – зазначив він.
Сергій Євтушок зауважив, що лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко боролася і буде боротися проти олігархів. Так, в парламенті лежить пакет законопроєктів щодо деофшоризації за її авторства.
Як пояснив депутат, олігархи ховають в офшорах і не сплачують в Україні податки, а це також частина боротьби з олігархами. Він також нагадав, як лідер «Батьківщини» скасовувала непрозорі тендери, й Україна отримувала прибуток від світлої приватизації – наприклад, продаж «Криворіжсталі».
 
null
 
*Політична реклама

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews