Ми робимо життя рівнян комфортнішим, - Андрій Калачов

15.07.2021 13:41   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Всі ми любимо жити у чистоті і порядку. Приємно знаходитись там де чисто! Будь то дім, ресторан, торговий центр, рідне місто тощо. Та чи завжди люди, заклопотані роботою, мають на це час? Та навіть якщо і мають, то думають, а чи не краще використати цей час на відпочинок! 

Ми рухаємось вперед із часом, а з ним розвивається і новий бізнес. Сьогодні ми поговоримо про клінінг та компанії, що професійно займаються прибиранням. З нагоди п’ятиріччя торгово-клінінгової компанії «Клін Плюс» Андрій Калачов – директор та співвласник, – погодився дати інтерв’ю.

Як виникла ідея та шлях до її втілення?

Я почав працювати менеджером в одній із клінінгових компаній, коли мені було 24 роки. Щиро кажучи, люди, до яких потрапив на роботу, й самі не дуже розумілися на цьому, позаяк 15 років назад це було не дуже розвинено. Моєю задачею було розібратись що й до чого. Та я не тільки почав розумітись на цьому, але й знайшов шляхи, як це модернізувати і вивести зовсім на новий рівень. У той момент я мав бажання знати більше: їздив на виставки, де знайомився з власниками таких же компаній, що ділились досвідом. Пізніше вирішив сам рухатись у цьому напрямку, зняв маленький офіс і працював, але для того аби з’явитись у перших рядах рівненського ринку потрібно було більше капіталовкладень. І у цьому мені допоміг мій партнер, інвестувавши у «Клін Плюс». Так з’явилось більше професійного обладнання, яке допомагає нашим працівникам працювати швидко та якісно. Зараз я не зупиняюсь на досягнутому, продовжую їздити на різні тренінги та вдосконалюю свої знання, адже розумію, що потрібно йти в ногу із часом.

Чим відрізняється клінінг від звичайного прибирання?

В професіоналізмі, швидкості прибирання, у тому, що клінінгова компанія мінімалізує ризики пошкодження тої чи іншої поверхні: предметів, меблів, сантехніки тощо. Наші майстри ознайомлені з технікою безпеки та проходять спеціальне навчання. Ми працюємо з професійною хімією, що є більш економнішою та ефективнішою, як би парадоксально це не звучало. Нам часто телефонують жінки із проханням допомогти. Як це трапляється: йдуть до звичайного супермаркету, купують засоби для миття, що їх, як правило, наносять так, що аж занадто, і починають прибиратись самотужки. Однак і якість не та, хоч це й займає багато часу, і, звісно, бажаного результату таке прибирання не дає. Ось чому клінінг зараз набирає великої популярності, особливо, коли це стосується прибирання після будівництва або ж після квартирантів. Легше та правильніше звернутися до нас!

Які послуги у вас користуються найбільшим попитом?

Насамперед, як вже раніше зазначив, це прибирання після ремонту. Стосується це як квартир, так і супермаркетів, великих бізнес-центрів тощо. Коли велика площа об’єкту, будівельникам або власникам зазвичай важко самостійно з цим впоратись. Як правило, вони звертаються до клінінгових компаній. До прикладу, в минулому році в Західній Україні ми обслужили 12 супермаркетів «АТБ». Також людям дуже полюбилась послуга – хімчистка килимів, адже раніше це можна було зробити лише самостійно. Клієнти задоволені, що можуть ходити по свіжих пухнастих килимочках.

Чим ви виділяєтесь з-поміж інших клінінгових компаній?

Хоча б тим, що я вже більше 15 років займаюсь цією справою – це досвід. В нас велика кількість професійного сучасного обладнання, що дозволяє обслужити великі об’єкти. Якщо взяти миття вікон у торгових центрах або на висоті – раніше це робилося з вишки, що передбачало більші витрати. Зараз ми маємо спеціальну установку, що дозволяє робити це якісно без використання автовишки.

Як вам бачаться перспективи?

Я намагаюся привчати людей до клінінгу. Маю за мету змінити стереотип, донести до людей той факт, що бабусям з дерев’яними швабрами є альтернатива, яка коштує зовсім небагато і яку вони можуть собі дозволити. Чим більше людей до цього прислухається, тим більше ми матимемо роботи і тим краще наш бізнес розвиватиметься. Як і в будь-якому бізнесі, у цьому виживає сильніший, той, хто кращий. Я бачу простір для розвитку нашого бізнесу за рахунок здобутку нового досвіду, що дозволить ще більш якісно обслуговувати наших клієнтів!

Спілкувалася Катерина Андреєва,

студентка ІІІ-го курсу кафедри журналістики та українознавства НУВГП


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews