Ще двоє українців привезли коронавірус «Дельта» із Росії

15.07.2021 22:09   Опубліковано : Львівський Новинар
Джерело: Львівський портал

В Україні підтверджено вже чотири випадки коронавірусу штаму «Дельта», два з них у середу були підтверджені на Закарпатті, ще два раніше були виявлені в Києві. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін у відповідь на запит агентства Інтерфакс-Україна, пише УП.

«У нас є ще два підтверджених випадки коронавірусу штаму “Дельта” на Закарпатті. Такі результати стали відомі після завершення секвенування відібраних зразків в Інституті молекулярної біології і генетики НАН України.

Попередньо відомо, що особи, у яких було виявлено захворювання, захворіли після повернення їх або їхніх родичів із Росії, де зареєстровано спалах штаму «Дельта».

Зараз, за ​​повідомленнями лікарів, жінка і чоловік пройшли курс лікування і виписані додому. Всього в Україні є чотири підтверджених випадки коронавірусу штаму «Дельта», – повідомив Ігор Кузін.

За словами Кузіна, Кабмін намагається запобігти поширенню цього штаму на території України.

«Зокрема, вже зараз іноземці та особи без громадянства, які їдуть з Індії, Великої Британії, РФ або Португалії, не зможуть перетнути кордон України без негативного тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, проведеного в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон», – сказав він.

Українці чи іноземці з дозволом на проживання в Україні без результату такого тесту або з позитивним результатом підлягають обсервації.

«Санітарні зони облаштовуються поза територією пунктів пропуску (пунктів контролю) через державний кордон», – додав Кузін.

«Ми закликаємо українців дотримуватися карантинних обмежень та робити щеплення проти COVID-19, адже саме так ми можемо вберегти себе і людей поруч від тяжкого перебігу або смерті в результаті коронавірусної хвороби», – додав головний санлікар.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Львівський портал