Сергій Євтушок: «Батьківщина» боротиметься за якісну судову реформу

20.07.2021 18:12   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews
Процедура обрання членів Вищої ради правосуддя прописана в Конституції. А те, що зараз пропонує влада у відповідному новому законі, не дає можливості мати справедливу судову систему.
 
Про це заявив народний депутат «Батьківщини» Сергій Євтушок в ефірі програми «Апостроф TV».
Саме тому політична сила Юлії Тимошенко подала проєкти постанов, які блокують підписання закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя (ВРП) та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» (законопроєкт №5068).
«Обрання членів ВРП прописано в Конституції України, а те, що пропонує влада в законі, – це неконституційна норма. Також суперечною є позиція щодо участі міжнародних експертів в складі Етичної ради. Якщо ми хочемо будувати нормальну правову країну, тоді вносьте зміни в Конституцію. Судова реформа – це не про призначення своїх суддів, це про нову якість роботи всіх ланок», – зазначив народний депутат.
null
Фото з мережі Інтернет

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews