«Існує загроза виникнення «вибухових темпів», — Національна академія наук прогнозує різкий спалах епідемії коронавірусу

21.07.2021 10:40   Опубліковано : Оксана Горобець
Джерело: TeNews

Національна академія наук повідомила про можливість різкого зростання захворюваності на коронавірус в Україні. В огляді поточної епідситуації, опублікованому на сайті НАН, науковці прогнозують "вибухові темпи".

"Наявні оперативні епідемічні дані дозволяють стверджувати про завершення фази спадання захворюваності на COVID-19 в Україні. На цей момент захворюваність уже зростає в термінах тижневого порівняння, попри все ще низький її рівень, та існує загроза виникнення «вибухових темпів» такого зростання – подібно до того, як це спостерігалось у деяких країнах світу з поширенням у них штаму «Дельта», — йдеться у повідомленні.

Наявні оперативні епідемічні дані дають змогу стверджувати про завершення фази спаду захворюваності на Covid-19 в Україні, вважають у НАН.

 «На цей момент захворюваність уже зростає в термінах тижневого порівняння, попри все ще низький її рівень, та існує загроза виникнення «вибухових темпів» такого зростання – подібно до того, як це спостерігалося в деяких країнах світу з поширенням у них штаму «Дельта», – йдеться в огляді.

Занепокоєність науковців також викликає те, що протягом останнього тижня зросли відразу три головні епідемічні показники: кількість позитивних ПЛР-тестів, число нових госпіталізацій і кількість нових випадків захворювання. На думку науковців, саме ці показники відображають епідемічну динаміку.

Водночас кількість позитивних ПЛР-тестів, імовірно, є найоперативнішим із них. Упродовж тижня показник зріс на 16,6%, тоді як кількість госпіталізацій і нових випадків зросли на 4,9% і 7,3% відповідно.

У НАН зазначають, що різкого зростання захворюваності не зафіксували ще в жодному з регіонів України, проте темпи тижневого зростання свідчать, що «ймовірність пришвидшення зростання є досить високою».

Зауважимо, що раніше міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко 19 липня заявив, що в Україні вперше за кілька місяців зріс рівень захворюваності на Covid-19. За його словами, протягом минулого тижня зафіксували 3460 нових хворих, на 253 більше, ніж на тиждень раніше.

 

Читайте також

На Шумщині помер 56-річний чоловік, хворий на Covid-19
За минулу добу на Тернопільщині підтвердили 21 нових випадків COVID-19 (По районах)
Тернопільські заклади громадського харчування зможуть працювати у звичному режимі

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews