Держава має терміново перерахувати субвенції в місцеві бюджети для фінансування Нової української школи”, - заява партії «УДАР Віталія Кличка»

21.07.2021 17:39   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Субвенція на державну програму «Нова українська школа» у розмірі 1,4 мільярда гривень досі не потрапила до місцевих бюджетів. Нагадаємо, рішення про виділення такої суми було затверджене Урядом у травні 2020 року.

Міністерство фінансів України досі не надіслало Держказначейству бюджетний розпис субвенції. А без бюджетного розпису казначейство не може перерахувати кошти обласним бюджетам.

«Загроза полягає в тому, що діти не зможуть вчасно, у вересні, сісти за шкільні парти», - прокоментував Валентин Демчук, лідер Рівненського «УДАРу», - «Недофінансування програми може просто згорнути реформу. Наші діти втрачають шанс на якісну освіту».

Кошти з освітньої субвенції мають бути витрачені на придбання: 

  • засобів навчання і комп’ютерного та мультимедійного обладнання
  • меблів для початкової школи
  • навчально-методичної та навчальної літератури
  • зошитів з друкованою основою, їхніх електронних версій з аудіосупроводом для пілотних шкіл.

Свого часу «УДАР» брав активну участь в розробці та впровадженні реформи шкільної освіти. «Нова українська школа» є шансом на якісне перетворення української шкільної освіти – вважають в «УДАРі».

«Субвенція на освіту – це не витрати, а інвестиція в майбутнє сильної України», - прокоментувала Вероніка Єремейчук, представниця «УДАРу» у Рокитному, освітянка з п’ятирічним стажем роботи вчительки, - «Вірю, що система освіти має бути побудована на кращих світових зразках, має враховувати українську унікальність. Реформована освіта зараз під загрозою».

null
 



 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews