Громади Рівненщини можуть отримати від держави до 2 млн гривень

22.07.2021 11:48   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews
Уряд затвердив постанову щодо проекту для територіальних громад «Розвиток соціальних послуг». Відповідно до неї, кожна громада може отримати від держави до 2 млн гривень на розвиток соціальних послуг.
 
Про це повідомив народний депутат України Роман Іванісов, голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ:
 
«Не гайте часу, подавайтеся на участь у проекті! Наскільки важливі соціальні послуги - знаю не від когось. У 153 окрузі проживають 25 ветеранів Другої світової війни, понад 80 сімей з дітками, хворими на ДЦП, сотні сімей, які потребують особливої уваги через тяжкі хвороби членів родини. І щоразу, коли ми з командою відвідуємо такі родини, люди радіють нашій турботі, але, на превеликий жаль, скаржаться, що окрім нас ними ніхто не опікується і не цікавиться.
 
Сподіваюсь, що участь у цьому проекті допоможе кожній громаді відбудувати чітку соціальну стратегію.
Щоб для того, аби у ветерана, який незабаром справлятиме 100-річний ювілей, покосили траву у дворі, не потрібен був дзвінок народного депутата, а за це відповідали соціальні служби. Так само, як і в пошуку інвалідного візка для своєї хворої дитини батьки не проходили 10 кіл пекла, а знали, що досвідчені і обізнані працівники соціальної служби обов’язково допоможуть і зарадять. Бо це - їхнє призначення.
 
Громади, які візьмуть участь у пілотному проекті, отримають фінансування на запровадження ключових соціальних послуг: денного догляду для дітей з інвалідністю, осіб з інвалідністю та людей похилого віку; супроводу під час інклюзивного навчання; соціального супроводу при працевлаштуванні та під час роботи; тимчасового відпочинку для батьків або опікунів, які доглядають за дітьми з інвалідністю; підтриманого проживання; стаціонарного догляду».
 
З детальними умовами конкурсу можна ознайомитись за посиланням:
 
null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет
 

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews