У Тронній залі Дубенського замку презентували два масштабних проєкти

22.07.2021 15:04   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

У Тронній залі Дубенського замку 21 липня відбулася презентація 2-х масштабних проєктів, спрямованих на розвиток культурного туризму в Україні.

На презентації були присутні працівники та директор заповідника Леонід Кічатий, відомий український фотохудожник Олександр Харват, працівники та начальник Управління культури та туризму Рівненської ОДА Любов Романюк, представник відділу культури Дубенської міської ради, делегати з Вербської, Крупецької, Смизької ОТГ та інші гості.

Міжнародний проєкт «Соціальні інновації та технології для сталого зростання через розвиток культурного туризму» - Textour. Ukraine» реалізує Управління культури та туризму Рівненської ОДА, яке є єдиним представником з боку України. Загалом учасниками проєкту Textour. Ukraine є 18 партнерів з 11 країн Європи.

Основний результат – модульний та масштабований План ЄС з розвитку культурного туризму. Пілотна територія в Україні – це Великий культурний шлях Ради Європи, що проходить у тому числі через Рівне, Острог та Дубно.

Саме тому, під час заходу в Дубенському замку також відбулася презентація міжрегіонального проєкту «Via Regia Ukraine - культурний та туристичний маршрут Ради Європи в Україні», який передбачає: створення туристичного маршруту та маркування української частини шляху Via Regia; розробку кастомного віртуального 3D туру по всьому туристичному маршруту; інформаційне наповнення інформаційно-туристичного порталу; створення нових та об’єднання існуючих в Україні рішень (віртуальних  3D  турів, панорам  360, аеропанорам  360, фото- та відео контенту) щодо цифровізації об’єктів та розміщення їх на єдиному ресурсі.

Координатором мережі Via Regia в Україні являється ГО «Асоціація «Віа Регіа Україна» з центром у м. Дубно. Створення культурно-туристичного маршруту здійснюватиме Державний історико-культурний заповідник м. Дубна в партнерстві з Європейським культурно-інформаційним центром в Тюрінгїі (м. Ерфурт, Німеччина) в особі директора Karline Fischer.

Реалізація проєкту відбуватиметься протягом 2021 року за підтримки Український культурний фонд в партнерстві з Державне агентство розвитку туризму України та Програмою USAID Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews