У Теребовлі вперше провели зустріч для дружин учасників російсько-української війни

23.07.2021 12:59   Опубліковано : Оксана Горобець
Джерело: TeNews

У Теребовлі провели зустріч для дружин учасників російсько-української війни. На тему  «Посттравматичне зростання ветерана – як бути поруч» з жінками спілкувалися фахіець обласного центру соціальних послуг із Черкас Людмила Пона, головний спеціаліст відділу у справах ветеранів у Тернопільській області Ірина Скасків, капелани о. Михайло Кільчицький, о.Микола Квич (Марійський духовний центр «Зарваниця») та дружина учасника бойових дій в Афганістані Світлана Головацька. На зустрічі йшлося про війну, як травму, про посттравматичний стресовий розлад та особливості посттравматичного зростання, роль у цьому членів родини.

 

Читайте також

Теребовлі, що на Тернопільщині День міста цього року провели по особливому (Фото, Відео)
Цікава мандрівка Теребовлянщиною, що на Тернопільщині
Архієпископ Нестор очолив чин похорону загиблого на Донбасі Героя

«Зустріч була необхідною для тих людей, які з 2014 року самостійно долають психологічні проблеми. Члени родини страждають від психологічної травми, часто стикаються з несприйняттям суспільства та вкрай потребують бути вислуханими, розуміти, що є люди, які мають такі ж цінності, відчувати, що вони досі потрібні і що їх жертва не є даремною. Жінки мали можливість  познайомитись між собою, поділитися досвідом, емоціями, переживаннями, отримати практичні поради психолога, духівників, зокрема як поводитися в незрозумілих ситуаціях з учасниками бойових дій. Під час зустрічі наголошувалось, що «людина з війни виходить, а війна з неї не вийде ніколи». Також учасники зустрічі відвідали кімнату-музей воїнів-афганців, оглянули експозицію, послухали про війну в Афганістані, про афганців на російсько-українській війні», - розповідають організатори.

Зустріч відбулася з ініціативи управління соціальних послуг Теребовлянської міської ради та Служби у справах дітей Теребовлянської міської ради.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews