Бучач відсвяткував 761-й день народження

28.07.2021 08:33   Опубліковано : Оксана Горобець
Джерело: TeNews
Цими вихідними свій 761-й день народження відсвяткувало місто Бучач.
 
Бучаччан зі святом привітав голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.
 
Він розповів, що перша письмова згадка про Бучач датується 1260-им роком. Містечко входило до Галицько-Волинського князівства, згодом двічі отримувало Магдебурзьке право.
 
– День міста — особливе свято для усіх, хто народився, виріс, проживає та усім серцем любить свою малу Батьківщину! З давніх часів Бучач був центром національно-патріотичного відродження та розвитку освіти. Із містом пов’язано багато важливих подій для ЗУНР, зокрема, в місцевому монастирі проводили нараду за участю Євгена Петрушевича. В Бучачі є багато цікавих архітектурних об’єктів, серед найвизначніших — Ратуша, Миколаївська церква та Василіанський монастир.

Читайте також

Ратуша в Бучачі 70 років тому
Стильні мешканці Бучача 100 років тому
Вдома краще. Команда «Орла і Решки» завітала до Тернопільщини

Про Бучач можна розповідати довго, місту, направду, є чим пишатися! Та, усі досягнення, якими сьогодні багатий Бучач, складаються з щоденної праці, знань і талантів його жителів. Дякую всім, хто небайдужий до долі рідного міста!
Бажаю Вам мирного неба, злагоди, добробуту, Божого благословення та благополуччя нашому улюбленому Бучачу!  зазначив Михайло Головко.
 
 

Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews