В університетській лікарні Тернополя реконструюють приймальне відділення та будують діагностичний блок (відео)

29.07.2021 10:35   Опубліковано : Оксана Горобець
Джерело: TeNews
У Тернопільській університетській лікарні розпочали реконструкцію приймального відділення з добудовою діагностичного блоку.
 
З ініціативи народного депутата від «Слуги народу» Андрія Богданця на цей проєкт з держбюджету було виділено 10 мільйонів гривень.
 

Читайте також

У важкому стані в лікарні Києва перебуває ректор Почаївської духовної семінарії
У Кременецькій лікарні відмовилися прийняти дитину, яка потребувала меддопомоги
На Тернопільщині люди зуміли самотужки врятувати потопельника
– Усі ми знаємо про  кричущі проблеми  забезпечення закладів охорони здоров'я, яким довгий час не приділяли належної уваги. Прийшов час це змінювати. Цей медзаклад є опорним, приймає пацієнтів з усієї області. Саме тому дуже важливо створити максимально комфортні умови, в яких можна оперативно встановити діагноз та відправити людину на лікування. В лікарні не лише відремонтують  вже наявні приміщення, але й добудують нові, – розповів Андрій Богданець.
 
Заступник генерального директора з адміністративно-господарської роботи Тернопільської університетської лікарні Василь Мосула зазначив, що наразі приймальне відділення не дає можливості лікарю провести повне обстеження пацієнта, але після реалізації проєкту все зміниться.
 
– У нашому приймальному відділенні зараз неможливо провести стовідсоткову діагностику стану пацієнта. Наприклад, якщо людина потрапила у ДТП, у неї передбачаються переломи кінцівок чи ураження грудної клітки, то ми повинні її звідси транспортувати в інші корпуси, де є рентген, КТ, ангіограф. Проєкт з реконструкції та добудови відділення передбачає, що всі ці прилади будуть знаходитися неподалік, в додатково збудованому приміщенні. Це дозволить нам швидко встановити діагноз і відправити людину на лікування у необхідне відділення. Дякуємо Андрію Богданцю за те, що зініціював виділення коштів на цей проєкт,  підкреслив Василь Мосула.
 

Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews