Організатори фестивалю «Файне місто» пояснили, чому запросили російських співаків

29.07.2021 18:51   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Еспресо.Захід

Виконавець, який на фестивалі у Києві вигукував "Боже, царя храни!", в опозиції до режиму Російської Федерації. 

Саме так прокоментували для Еспресо.Захід участь Wildways на фестивалі "Файне місто" у пресслужбі фестивалю. 

"Wildways – артист, який завжди був в опозиції до диктаторського режиму Російської Федерації, та у своїх творах завжди висловлює антикремлівську позицію. Зокрема, свою позицію гурт висловлює в іронічній пісні Put In, де артист висміює владу Російської Федерації. Після завершення треку, фронтмен так само іронічно вигукнув "Боже, царя храни". Галас довкола вигуку вважаємо вирваним із контексту. Для того, щоб його зрозуміти, потрібно, перш за все, почути весь трек, а не той уривок, який є на відео. Якщо ж прислухатись до слів, то можна так само й почути слова "Мы не стоим за царя". Це і є головний меседж гурту в цій пісні".

Додамо, що це не єдиний російський гурт, запрошений на "Файне місто". Тут також очікують на виступи гуртів "Louna", "Anacondaz" і "Порнофільми". Користувачі у соцмережах обурюють цим прикрим випадком, їм також не до вподоби, що російськомовні гурти виступатимуть в Україні і спілкуватимуться зі сцени зі своїми слухачами мовою окупанта. 

Зауважимо, що гостям фестивалю аби помитись, доведеться заплатити 20 гривень. Гарячі душі вартуватимуть 50 грн. 

Нагадаємо, на одному з найпопулярніших фестивалів західної України "Файне місто", який має відбутись 28 липня – 1 серпня, виник скандал через участь російського гурту.

"Файне місто" – український музичний фестиваль просто неба, що проходить щорічно в Тернополі від 2013 року. Назва походить від назви пісні Братів Гадюкіних "Файне місто Тернопіль". Фестиваль позиціонує себе, як майданчик для єднання України та популяризації української культури. Участь беруть триб'ютори всесвітньо відомих рок-гуртів.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Еспресо.Захід