До розслідування авіакатастрофи на Прикарпатті долучаться Австрія, США і Словаччина

30.07.2021 23:10   Опубліковано : Франківський Новинар
Джерело: Суспільне

До розслідування авіакатастрофи на Прикарпатті долучаться Австрія, США і Словаччина. Про це Суспільному повідомив начальник управління розслідувань Національного бюро з розслідування авіаційних подій (НБРЦА) Микола Балинець.

У Національному бюро розглядають кілька причин авіакатастрофи у Шепарівцях на Франківщині.

"Щодо версій, ми розглядаємо кілька. Зокрема приділяємо увагу технічній відмові авіаційної техніки, помилці пілота під час експлуатації повітряного судна, впливу навколишнього середовища та інші", — розповідає Микола Балинець.

За словами експерта, тривають пошуки бортових реєстраторів. Станом на цей час у розслідуванні підтвердили участь країни, які дотичні до цієї авіакатастрофи. Це — Національна рада безпеки на транспорті США (NTSB), Бюро розслідувань морських і авіаційних подій Словаччини та уповноважений орган безпеки польотів Австрії. Сполучені Штати Америки зацікавлені через загибель своїх громадян, Словаччина є розробником літака Aerospool WT10 Advantic UR-PAMA, що зазнав аварії, в Австрії сконструювали двигун цього повітряного судна. Представники Словаччини готові приїхати уже зараз. Це — перша аварія з початку випуску цього літака.

"Треба буде встановити, чи працював мотор на момент зіткнення з перешкодою. Так ми зможемо дізнатися, чи це була технічна відмова, чи помилка пілота", — каже начальник управління розслідувань.

Зі слів Миколи Балинця, за міжнародними стандартами розслідування не може тривати довше ніж 12 місяців, однак, у випадку міжнародної співпраці, це можна зробити значно швидше, щоб встигнути упередити повторення таких повітряних катастроф.

"Якщо до розслідування долучаються члени Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) ( Україна теж є її членом –ред.), вони мають право протягом 60 днів надати свої зауваження і пропозиції до остаточного звіту".


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне