Сергій Надал: «Випускники, які відмінно склали ЗНО, отримають кілька тисяч гривень разової премії від міста»

01.08.2021 10:46   Опубліковано : Оксана Горобець
Джерело: TeNews

Головне.

Читайте також

Міські голови Тернополя, Івано-Франківська та Хмельницького стали прикладом для всього українського політикуму
«Слово і Діло»: Сергій Надал - найвідповідальніший мер України протягом 6 років

Зокрема ті, хто набрав 199 і більше балів, обов’язково матимуть грошову премію в залежності від результату. А кращі учні, які залишаються навчатися у вишах Тернополя впродовж року щомісяця отримуватимуть стипендію у розмірі 2000 грн.

Дослівно. Міський голова Тернополя Сергій Надал зазначив — що виділення грошового заохочення стало доброю традицією у Тернополі.

“Ми прагнемо, щоб талановита молодь відчувала не лише моральне задоволення, але й розуміла, що знання можуть вже зараз приносити конкретну вигоду. Це стимул для дітей вчитися краще. Адже від якості отриманих знань залежать майбутні професійні перспективи. Тому вже протягом кількох років на основі результатів ЗНО виділяються разові грошові премії а також стипендії тим, хто вирішив навчатися у Тернополі. Я сподіваюся, що дедалі більше наших випускників зможуть реалізовувати свої таланти тут, у Тернополі”, - підкреслив Сергій Надал.

Деталі. Грошові премії надаються для випускників закладів загальної середньої освіти. Цього року 58 учнів отримають іменні стипендії в галузі освіти і чотири – в галузі фізичної культури та спорту, одна з яких – за досягнення в інваспорті.

Розмір грошової премії в галузі освіти залежить від кількості балів набраних на ЗНО:

  • за 600 балів з базових дисциплін премія становить — 37 500 грн;
  • за 400 балів - 25 000 грн;
  • за 200 балів - 12 500 грн;
  • за 199 або 199,5 балів – 6250 грн.

Також, за високі результати ЗНО з базової дисципліни стипендією міської ради будуть нагороджені випускники шкіл, які вирішили навчатися у Тернополі. Вони впродовж року щомісяця отримуватися 2000 грн.

Нагадаємо. Цього року Тернопіль отримав найкращі результати у рейтингу Індексу благополуччя молоді. Дослідження, що проводиться у рамках програми Фонду ООН у галузі народонаселення, охоплювало 49 первинних показників і дало змогу оцінити рівень добробуту молоді у різних сферах життя: освіта; здоров’я; економічні можливості; участь у політичному, громадському житті; інформаційні та комунікаційні технології; безпека та захищеність.

Міський голова Тернополя Сергій Надал, під час презентації дослідження відзначив потребу регулярного моніторингу потреб молоді, щоброзуміти реальний стан справ у сфері молодіжної політики. На думку міського голови, місто, яке давно стало студентською столицею України, має постійно покращувати можливості для молодих людей у самореалізації у себе вдома.

“Ми активно працюємо над створенням можливостей для молоді. Зокрема залучаємо інвестиції у нові сучасні виробництва. Наша мета — дати можливість нашій молоді жити у своєму рідному місті, отримувати гідний дохід, знаходити якісне дозвілля”, - зауважив Сергій Надал у своєму коментарі.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews