Про що говорили головні лікарі та голова медичного комітету Михайло Радуцький у Рівному

02.08.2021 09:11   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Нещодавно Рівне відвідали Голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький та його заступниця Оксана Дмитрієва.

Михайло Радуцький у Рівному вже вдруге на запрошення народного депутата Олександра Ковальчука, який разом із командою - депутаткою міської ради Олександрою Коваленко активно допомагають закладам охорони здоров’я та опікуються їхніми проблемами.

У рамках візиту провели дуже плідну зустріч з керівництвом найбільших медзакладів міста та області: Центральної міської лікарні, обласної лікарні, шкірвендиспансера, ПМСД "Центральний", онкодиспансера, судмедекспертизи, станції переливання крові, обласного госпіталю ветеранів.

«Ми обговорили проблемні питання, які є на сьогодні в рівненській медицині та шукали шляхи їх розв'язання, серед яких - фінансування НЗСУ, діяльність комунальних некомерційних підприємств, необхідність придбання обладнання, будівництво та ремонт медичних закладів», - поділилася результатами зустрічі Олександра Коваленко.

Чимало питань вдалося вирішити одразу на місці, долучивши до бесіди представників НСЗУ, МОЗ, столичного департаменту охорони здоров’я.

«Наприклад, у Рівненській обласній клінічній лікарні в одному приміщенні приймають лікарні «первинки» та «вторинки». Місцева влада не вирішує питання – як, не порушуючи законодавства, підписати договір оренди між різними підрозділами медичного закладу. Організували діалог з іншими регіонами, юристами. Знайшли представників місцевої влади, хто цю проблему вже успішно вирішував і може поділитись досвідом», - розповідає Олександр Ковальчук.

І додає, що з командою і надалі буде сприяти комунікації керівників рівненських лікарень із членами профільного комітету, працювати над розв'язанням проблем, які сьогодні є в медицині загалом та безпосередньо в медичних закладах Рівного.

null
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews