На Тернопільщині відкрили пам’ятник майору Збройних сил України Михайлу Цимбалістому

02.08.2021 16:52   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У селі Увисла Чортківського району вчора, 1 серпня, відкрили пам’ятник майору Збройних сил України Михайлу Цимбалістому. Про це повідомляє Тернопільська облдержадміністрація.

Ініціювали увіковічення пам'яті Героя однокласники офіцера. Ідею підтримали жителі громади.

Як розповідає батько офіцера Василь Цимбалістий, попри відмовляння Михайло мріяв стати офіцером. Останні його слова були – «хто, як не я».

«Він ріс звичайним хлопцем. У років 20 він закохався в армію. Він поступив у Львівську Академію сухопутних військ, закінчив її з відзнакою. Його мрія була служити у розвідці, вона здійснилася. Він від нас приховував всі тяготи військової служби, що був у ротації на Сході. Він був доброю і чуйною людиною», - каже батько Василь Цимбалістий.

Відтак, на урочисте відкриття пам’ятника прийшли рідні, бойові побратими офіцера. Священнослужителі провели молебень, а згодом присутні поклали квіти до підніжжя постамент.

Увіковічити пам’ять про Михайла Цимбалістого планують і в Тернополі. Його іменем назвуть одну з вулиць міста, а також на фасаді школи №29, де навчався Михайло Цимбалістий, встановлять меморіальну дошку.

Нагадаємо, що майор Збройних сил України Михайло Цимбалістий загинув під час виконання бойового завдання у ніч з 13 на 14 вересня 2019 року поблизу населеного пункту Павлопіль на Донеччині від кулі ворожого снайпера.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews