Перетворювачі частоти: можливості та особливості використання

03.08.2021 18:12   Опубліковано : Львівський Новинар
Джерело: LvNews

Застосування електричних двигунів в промисловості є найважливішим елементом роботи великої кількості обладнання. Але проблема в тому, що пускові струми в кілька разів перевищують номінальні, що в підсумку призводить до згубних наслідків впливу на технічні елементи. З'являються теплові втрати, відбувається механічне навантаження, перепади електромережі. В результаті робочі пристрої не працюють так, як потрібно, а термін їх експлуатації знижується.

Щоб забезпечити плавний пуск і виключити навантаження на пристрої застосовуються перетворювачі частоти. Зазначені вище проблеми з легкістю вирішуються. Вибираючи Перетворювач частоти Veichi, підприємець або навіть проста людина для побутового застосування пристрою отримує нормальні умови роботи техніки. Виключається навантаження і негативний вплив, з'являються нові можливості для успішного застосування обладнання.

Принцип роботи перетворювачів

Суть в тому, щоб струм частотою 50 Гц перетворити в такий же струм, але з заздалегідь обраною частотою. Перетворювачі частоти можуть гарантувати показник від 1 Гц до 800 Гц. Щоб забезпечити плавний пуск електричного двигуна рекомендується вибирати такий пристрій, який працює за типом інвертора. Удар струму техніка приймає на себе, але на виході створюється необхідна частота.

Більш сучасні пристрої працюють за принципом векторного управління. Суть в тому, щоб постійно утримувати на валу двигуна задану швидкість. Якщо залежність між швидкістю і моментом не має значення, тоді такий формат слід вибирати без обмежень.

Є і скалярне управління. Воно застосовується в ситуаціях, коли потрібно сформувати постійні показники напруги і частоти, підтримувати єдине співвідношення. В умовах управління відразу декількох двигунів рекомендується придбати перетворювач частоти скалярного управління, де максимальний діапазон регулювання 1:40.

Захист електродвигунів насосів

Перетворювачі успішно використовують для роботи потужних насосів і, особливо в ситуаціях, коли вони встановлені в недоступному для обслуговування місці. Застосовуючи частотний перетворювач, є можливість вирішити кілька проблем одночасно:

  • подається тільки потрібні показники електрики;
  • запобігає надлишковому тиску в трубах;
  • вирішується проблема з напругою в мережі;
  • електродвигун не буде гудіти за рахунок вирівнювання оборотів;
  • відсутні пускові струми.

Подібний режим роботи вважається лояльним, тому насос за фактом створює рівномірний натиск води. Система при цьому буде працювати на мінімальних обертах.

Промислові системи вентиляції

Як тільки двигун вентилятора запускається плавно, відбувається створення повільних і акуратних повітряних потоків. Можна тільки уявити, що було б, якщо вентилятори відразу включаються на повну потужність.

Перетворювач частоти в такому випадку виконує кілька простих, але важливих функцій:

  • знижує споживання електрики;
  • захищає двигун від надмірного і зайвого навантаження;
  • вимикає двигун при аварійній ситуації;
  • продовжує термін експлуатації обладнання.

За підсумком перетворювач може стати стабілізатором, пристроєм для плавного пуску і захисту всього промислового обладнання.

«Chastotnik» – найкраща техніка з гарантією

В інтернет-магазині «Chastotnik» можна вибрати надійне обладнання від виробника Veichi. Якісна продукція доповнюється гарантією і детальною інструкцією для застосування. Попередні консультації та поради допоможуть зробити вдалий вибір, враховуючи вимоги по експлуатації. У виборі професійну допомогу нададуть консультанти.

Доставка обладнання здійснюється по всій Україні з використанням будь-якого транспортного перевізника. Техніка надійно упаковується, захищаючи її від імовірних пошкоджень і проблем.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews