Наталія Рівненська

Наталія Рівненська

журналіст, редактор, теле-радіоведуча, RvNews

«Пивний тур Рівне-Луцьк» знову стає популярним

04.08.2021 13:11   Автор : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Пивні тури ще кілька років тому стали практичною частиною Форуму пивоварів і рестораторів. Під час таких заходів учасники відправлялись на пивоварні, пивні ресторани/паби і пивомаркети й знайомились з процесом створення, продажу і просування пива.  Цьогорічний тур не став винятком, на учасників чекало пиво від трьох броварень і дві пивні локації, а ще мандри Рівним і Луцьком, візит на популярну туристичну локацію «Тунель кохання».

Розпочалась мандрівка з екскурсії  Рівним. Учасники ознайомились з історією міста, відвідали ключові пам’ятки, наробили фото і посмакували кавою.  Не обійшлось і без пивної історії, пригадали про рівненський пивзавод – одну з найстаріших і найшанованіших пивоварень України. Вважалося, що він був заснований в 1849 році, але нещодавно був знайдений звіт волинського губернатора за 1847 рік, в якому є згадка про завод.

Фото журналу "Beer.Technologies&Innovations"

Наступною зупинкою став ресторан-пивоварня «Броварня на Грушевського». Пивоманів зустріла головний пивовар Ольга Боярська. Учасники туру дізнались про особливості роботи ресторану-пивоварні, ділились досвідом використання  тієї чи тієї сировини, обговорювали асортимент пивоварні. Потім на пивоварів чекала дегустація чотирьох сортів пива: Pils, Weiss, Ale, Dunkel, Citra IPA і пивного меню: сирів, фірмових чебуреків, дошки сиров’ялених закусок, ципи фрі, печива з переробленого солоду з додаванням спецій. Під час дегустації пивовари познайомились і поділились враженням про пиво. Формат туру  сприяв налагодженню активного діалогу, співпраці і дружби.

Далі учасники попрямували до популярної волинської туристичної локації «Тунелю кохання». Дорогою скуштували пиво від березнівської пивоварні «Волинський Бровар», учасники туру високо оцінили смак пива.

Фото журналу "Beer.Technologies&Innovations"

Наступною пивною локацією стала перша реміснича луцька броварня Luchan Brothers’ Brewery.
Пивомани перегорнули сторінки пивної  історії луцька і відправились на екскурсію дегустації. Справжній ажіотаж виклики пивні підземелля,  пивний гід Дмитро Безвербний розповів про пивоносні горизонти, які й стали підшрутням для створення атракції. На території є пивонапірна вежа, яка просто з землі-матінки качає луцьке пиво.

Фото журналу "Beer.Technologies&Innovations"

Гід розповів, що власники ремісничої броварні не хочуть тримати добре пиво тільки для себе, а й ділитися зі всіма, тому провели труби. Завдяки цьому майбутнє  пиво-сирець, тобто сусло,  потрапляє до пивонапірної вежі, звідки «йде» на виробництво. Як воно смакує, учасники дізналися вже на першій локації.

Потім на пивоварів чекала розповідь про складники пива. Кожна локація розмальована коміксами, аби у відвідувачів залишились яскраві спогади про тих, хто «робить» пиво.  Упродовж пивної екскурсії учасники дегустувили пиво. Частували гостей чотирма сортами пива. Співвласник броварні Олексій Попович – на «розливі». Він розповів про кожен сорт пива: Німецький пілс, Вітбір, Milk stout, лімітовану варку Lime Tea Session. До кожного з сортів були дібрані пивні закуски: сиров’ялене м’ясо, сири, горішки і фрукти.

Потім відвідали серце пивоварні, ознайомились з технологічним устаткуванням  і потрапили на екскурсію до пивовара Івана Вашкевича. Сучасне обладнання дає змогу варити пиво практично без втручання людини, проте Іван любить усе контролювати сам. У фіналі екскурсії у варильному цеху учасники змогли відчути себе трішки пивоварами – самостійно набрали свіженького пива просто з величезного танка.

Вишенькою на торті став десерт пиво з морозивом, яким учасники посмакували, завершуючи екскурсію. Пивний гід нагородив найактивнішого учасника Дмитра Шевчука (пивоварня «Подільський Бровар», м. Хмельницький) пивом.

Далі пивовари попрямували до відомого луцького замку Любарта, де ознайомились з історією, наробили яскравих світлин. Вечірня екскурсія давнім Луцьком викликали неабиякий інтерес у туристів. Учасники активно обговорювали історію Косачів і побували вдома в луцького скульптора Миколи Голованя.

Завершили тур учасники в пивній ресторації «Кант», де скуштували рівненського крафту і розмаїття пивних закусок.

Приємним бонусом став подарунок від організатора заходу медіагрупи «Технології та Інновації» путівник пивним світом України каталог Beer Inside. Пивна мапа України і пивна енциклопедія – журнал Beer.Technologies&Innovations.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews