У Рівному розпочинаються публічні консультації щодо проєкту Стратегії розвитку Рівненської міської ТГ до 2027 року

10.08.2021 10:30   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews
Ініціатор публічної консультації – Рівненський міський голова Олександр Третяк.
Предмет публічної консультації - проєкт Стратегії розвитку Рівненської міської територіальної громади до 2027 року. Повний текст документу – за посиланням: https://cutt.ly/4QUzaQP
Мета - обговорення з мешканцями Рівненської міської територіальної громади та усіма зацікавленими сторонами проєкту Стратегії.
Термін проведення публічних консультацій – з 09 серпня 2021 року по 09 вересня 2021 року.
 
Запропонована форма публічних консультацій:
- публічне обговорення за участі зацікавлених сторін для узгодження пропозицій щодо проєкту концепції;
- окремі зустрічі з зацікавленими сторонами (міським головою та його заступниками, депутатами, виконавчими органами Рівненської міської ради, посадовими особами місцевого самоврядування сусідніх ТГ, мешканцями);
- онлайн та офлайн-консультації (надсилання на електронну пошту, анкета в соцмережі Facebook): збір пропозицій та коментарів впродовж терміну проведення консультацій.
 
Графік проведення презентацій та консультацій:
1. 11 серпня 2021 року відбудеться проведення презентації проєкту Стратегії. Місце проведення – Парк Молоді. Час проведення 18:00 – 19:00. Доповідачі: міський голова Рівного Олександр Третяк, експерти Маркіян Дацишин та Василь Кашевський.
2. з 11 до 29 серпня 2021 року заступниками міського голови Рівного будуть проведені для громади презентації закріплених за ними напрямки, операційних цілей та завдань, а також плани їх реалізації (в тому числі фокусні проєкти). Детально графік проведення буде опубліковано на сайті міської ради.
3. Відповідальність за збір пропозицій та зауважень від громадян покладається на Управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Рівненської міської ради.
4. Пропозиції та зауваження можуть прийматися:
- у письмовій формі на адресу м.Рівне, вул. Лермонтова, 6
- в електронній формі та надсилаються електронною поштою на адресу strateginvest@ukr.net.
Усі пропозиції та зауваження (зокрема ті, що висловлені по телефону) надсилаються та фіксуються з обов’язковим зазначенням прізвища, імені та по батькові громадянина, його адреси.
Об’єднання громадян, інші юридичні особи подають пропозиції у письмовій формі із зазначенням свого найменування та юридичної адреси.
Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.
 
 
 
 
У жовтні 2020 року на сесії Рівненської міської ради було прийнято рішення про затвердження Стратегії розвитку Рівного до 2040 року. Прийнятий документ не містив плану реалізації стратегії, що потребувало в подальших діях розробити та затвердити план заходів для реалізації Стратегії.
В свою чергу, після завершення реформи децентралізації, об'єднання міста Рівне та смт Квасилів в нову громаду, викликало необхідність переглянути комплексно і сам документ Стратегії розвитку та внести необхідні зміни.
З березня 2021 року експерти Ради Європи долучились до команди управління містом та сьогодні ми маємо оновлений проєкт Стратегії розвитку Рівненської територіальної громади до 2027 року.

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews