Понад 11 тисяч жителів Чортківщини вакцинувалися проти COVID-19

11.08.2021 08:44   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

У Чортківському центрі первинної медико-санітарної допомоги та пункті масової вакцинації, який знаходиться у фаховому медичному коледжі, на 7 серпня провакцинували 11 425 людей. Серед щеплених – жителі Чортківської громади і сусідніх населених пунктів.

Читайте також

«Цінуйте майно громади!»: у Чорткові діти пошкодили підніжжя пам’ятника
«Гучно дають обіцянки»: у Чорткові передумали будувати меморіал воїнам УГА?
На Тернопільщині триває будівництво багатофункціонального спортивного майданчика


«По дві дози вакцини «Astra Zeneka» отримали 1280 людей, по одній дозі – 1910. Вакцина «CoronaVak» – дві дози отримали 930 людей, одну – 629. Дві дози вакцини «Pfizer» отримали 2188 громадян, по одній – 5328. І вакцина «Moderna» – одну дозу отримали 1020 людей. Більшість людей добре перенесли введення сироватки. Найчастішими реакціями на щеплення були: біль в ділянці ін’єкції, підвищення температури тіла, загальне недомагання, діарея, болі в горлі, кашель. Всі скарги проходили протягом однієї-двох діб», - про це повідомила заступниця головного лікаря Чортківського центру первинної медико-санітарної допомоги Світлана Грабовецька.

Всі охочі можуть щепитися щодня з понеділка до неділі з 9.00 до 16:00 та отримати щеплення у пункті масової вакцинації на першому поверсі Чортківського медичного фахового коледжу,

Медики наголошують, що наразі повний курс вакцинації є ключем до захисту від усіх штамів COVID-19, включно з «Дельта». Найвищий рівень захисту досягається (від 7 до 14 днів) після останньої дози вакцини.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews