Новини Рівненщини

Новини Рівненщини

Блогер, журналіст, RvNews

Спортсмени врятували результат України на Олімпіаді у Токіо, який ледь не завалили чиновники, – «УДАР Віталія Кличка»

11.08.2021 14:38   Автор : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

8 серпня завершилися тридцять другі літні Олімпійські ігри, які проходили у Токіо. Від України участь в Іграх взяли 157 спортсменів у 25 видах спорту, що представляють 20 міжнародних спортивних федерацій.

Україна на цих Олімпійських іграх була представлена найменшою делегацією за всю історію виступів національної команди на літніх Олімпіадах.

З кожними Іграми зменшується кількість учасників від нашої країни. Перед цим абсолютний мінімум учасників був зафіксований на Олімпійських іграх-2016 в Ріо-де-Жанейро.

«Прикро констатувати, що перемоги українських спортсменів відбувалися не завдяки, а всупереч державі», - прокоментував лідер Рівненського «УДАРу» Валентин Демчук, - «Олімпіада 2020 для України вчергове засвідчила, що український професійний спорт перебуває у стагнації».

Громадськість обурена заявою міністра спорту Вадима Гутцайта щодо того, що «українську збірну забезпечили всім необхідним». Відомо, що наші спортсмени неодноразово заявляли про недостатню підтримку, недофінансування, а подекуди ігнорування їхніх вимогу. Чого тільки вартують сльози легкоатлетки на камеру через те, що їй відмовили у супроводі тренера і вона залишалась на тренуваннях та змаганнях зовсім сама?

Доки спортсмени власною працею  на ентузіазмі вигризають медалі, чиновники звітують у високих кабінетах про свої «досягнення»  - коментують «УДАРівці».

Також міністр спорту пообіцяв «подивитися» на види спорту, які не отримали нагороди та нічого не показали на Олімпійських іграх. В «УДАРі» виявили занепокоєння, що це має шанс перетворитися на скорочення «неперспективних» напрямків в українському спорті за давньою чиновницькою звичкою.

Цьогоріч Україна на Іграх була представлена найменшою кількістю спортсменів за всю історію виступів національної команди на літніх Олімпіадах. На Олімпіаді 2020 у Токіо від України виступило 157 атлетів. Перед цим абсолютний мінімум учасників був зафіксований на Олімпійських іграх 2016 в Ріо-де-Жанейро. Збірна України тоді складалася з 206 спортсменів. У той же час, на Олімпійських Іграх у Пекіні в 2008 Україна була представлена рекордною кількістю атлетів – 243. Варто згадати, що на перших для України Олімпійських іграх в Атланті у 1996 році наша збірна увійшла в ТОП-10 національних збірних, посівши 9 місце.

Державна політика у галузі спорту упродовж 30 років незалежності України, на жаль, не стала послідовною, - констатують в «УДАРі». Красномовним є факт нещодавної ліквідації та повторного створення Міністерства спорту. Недофінансування розвитку спорту в Україні можна намагатися виправдати загальним слабким економічним розвитком нашої держави та тиражувати тезу на виправдання «не до спорту». Проте стимулювання масового спорту у державі нам принесе не лише нових чемпіонів, а й пропаганду здорового способу життя та зміцнення загального здоров’я нації.

«Олімпіада стала певним зрізом спортивної спроможності держави, результатом державної політики у сфері спорту – спорту не лише професійного, але й масового», - коментує Валентин Демчук, «Держава має зрозуміти, що вона не просто «витрачає кошти» на розвиток масового спорту, а інвестує в майбутнє сильної країни.

Прес-служба РОО ПП "УДАР Віталія Кличка"


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews