Річниця Незалежності з присмаком адмінресурсу: «УДАРУ Віталія Кличка» влада на Рівненщині блокує законні заходи

18.08.2021 08:54   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Напередодні Дня Незалежності не лише столичні представники «УДАРу», але і рівненські соратники Віталія Кличка зіткнулися з жорсткою протидією органів влади.

Зокрема, місцеві посадовці на Рівненщині неадекватно, а інколи і в протизаконний спосіб реагують на партійну «УДАРівську» символіку, розміщення якої абсолютно законне. Влада упереджує партійну активність, починаючи від вимог змінити локації на безлюдні місця, до спроби прямих заборон.

Більше того, у Млинові чиновники напряму повідомляють про відмову у проведенні заходу і звертаються до поліції. Такі дії в. о. селищного голови Млинова Олександра Міщанюка не лише абсурдні, а й незаконні.

«УДАР» ніколи не порушував громадський порядок, усі заходи відбувалися з дотриманням санітарних та проти епідеміологічних норм. Від мешканців громад не було жодної скарги на партійну активність – заявляє політсила.

Про проведення акцій заздалегідь було заявлено в усі міські, сільські та селищні ради, на території яких волонтери планують ставити партійну символіку - віндери. Вже 17 серпня юрвідділ Рівненської обласної організації партії "УДАР Віталія Кличка" отримав повідомлення від Млинівської селищної ради, підписане в. о. селищного голови Олександром Міщанюком. У листі йдеться про відмову у погодженні проведення заходів "Віндер" у смт. Млинів. Більше того, до листа додано звернення в.о. селищного голови до поліції (повідомлення Дубенського РВП ГУ НП у Рівненській області) про непогодження проведення таких заходів.

Це далеко не перші, сумнівні з точки зору законності, дії влади щодо партії «УДАР»: днями до партійної організації звернулися телефоном представники Дубенської міської ради з вимогою змінити локацію проведення заходів з метою "очистити центр міста від політики".

"Влада, очевидно, не хоче, щоб ми чули про проблеми людей, щоб ми відверто спілкувалися з мешканцями, - заявив лідер Рівненського «УДАРу» Валентин Демчук. - Та що там говорити, наших волонтерів просто намагаються цинічно вигнати зі свята, свята для всіх!».

«УДАРівці» Рівненщини зазначають: будь-яка активність партії сприймається місцевими посадовцями як ворожа конкуренція у спілкуванні з громадами. Натомість звичайні люди, за словами волонтерів партії, охоче спілкуються з представниками «УДАРу Віталія Кличка», задають гострі питання й отримують чесні та професійні відповіді. 

Нагадаємо, інформаційні кампанії партії «УДАР» проходять у населених пунктах Рівненщини регулярно. Волонтери спілкуються з громадою, ошатні віндери прикрашають собою вулиці та площі міст. Кожен захід відбувається з чітким дотриманням естетичних норм та врахуванням громадської думки, без звукового супроводу.

Коментар юриста: Вимога отримати попередній дозвіл на проведення окремих політичних акцій у публічних місцях суперечить положенням ч. 1 ст. 39 Конституції України, які як норми прямої дії встановлюють необхідність лише завчасно сповістити органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування про проведення мирного зібрання, яке може мати політичний характер.

null
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews