Наталія Рівненська

Наталія Рівненська

журналіст, редактор, теле-радіоведуча, RvNews

З Днем Незалежності України!

24.08.2021 10:04   Автор : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews
Моя Україна - бажане й довгоочікуване дитя, вистраждане, вимолене, виплакане, вилюблене… Попри столітні гоніння здобула Незалежність, воскресла, виросла, розквітла, підняла гордо голову - і крок став твердішим, погляд - яснішим, слова - чіткішими. Тепер її пісня звучить всюди, її зброя влучає в ціль, її сини й доньки захищають й оберігають від зовнішніх і внутрішніх ворогів! Бо «душу й тіло ми положим за нашу свободу»!
 
Моя Україна за 30 років:
вишиванка замість нелюбої (мені особисто) коричневої шкільної форми й прагнення вчити і вчитися українською;
сотні й тисячі нових книг, музичних творів, фестивалів, реалізованих проєктів, реформ та ініціатив;
українське кіно - фільми, які здобувають міжнародні перемоги, фільми, які хочеться переглядати знову й знову;
автентика знову в моді, українське стає брендом;
історія - як багато крапок розставлено над «і» (а скільки ще розставляти): історичні факти, про які мовчали десятиліттями, відкриті архівні дані й нові дослідження, герої УПА й повернення історичної правди, УПЦ.
 
Моя Україна за 30 років:
безвіз; світовий ринок; наш технічний прогрес поступово рухається - наших науковців цінує увесь світ, ще б навчилися цінувати їх вдома. Наші спортсмени здобувають медалі, наша армія - одна з кращих у світі (феномен наших кіборгів вивчають за кордоном). Наші лікарі творять дива. Полотна наших художників - у всесвітніх колекціях. Як сказав геніальний український художник Іван Марчук: «В Україні народжується найбільше талантів на метр квадратний…»
 
Моя Україна за 30 років:
свобода слова, яку вже не відібрати, яку особливо цінує той, хто в буремні роки ризикував говорити про незалежність і насмілювався розгорнути жовто-блакитний стяг…
 
Моя Україна за 30 років - це три Майдани (Революція на граніті, Помаранчева революція і Революція гідності), Небесна Сотня і одна столітня війна, яка триває й досі… бо українці вміють боронити свою землю, а ще мають честь та гідність продовжити справу побратимів усіх часів! Так, одні політики нас зраджували, інші - розчаровували, але українці продовжують творити нову історію!
 
Моя Україна за 30 років - моє життя, моя боротьба, моя любов і велика надія!
Зі святом нас усіх, у кого в грудях б‘ється українське серце!
 
null
Фото: Anna Maria Dali

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews