На Львівщині за рік закрили 25 шкіл

29.08.2021 16:01   Опубліковано : Львівський Новинар
Джерело: LvNews

У Львівській області закрили 25 шкіл за рік. Наразі на Львівщині працює 1156 шкіл.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска, пише Кулемет з посиланням на Варіанти.

За рік у Львівській області закрили 25 шкіл. Минулоріч у області працювала 1181 школа, натомість цього року − 1156 шкіл. Причиною закриття шкіл є демографічна ситуація у області.

“Львівщина характерна тим, що в нас дуже розгалужена мережа через те, що в нас багато є маленьких і середніх сіл. Народжуваність падає, і закриття шкіл це більше як наслідок, а причиною є демографічна ситуація.

Важливо, щоб всі причетні до того політики та державні діячі звернули увагу на політику підтримки сім’ї, підтримки народжуваності. Якщо ви заглянете в стратегію розвитку освіти Львівщини там є дуже гарна діаграма, яка показує, що цей рік і наступні чотири роки буде рости кількість випускників шкіл. Якщо віднімете 16 років, це буде період 2006-2009 рр. Якщо згадуєте, в той час держава проводила дуже активну політику підтримки народжуваності. Ось ці три-чотири роки дають нам порятунок, коли ця освітня мережа ще буде триматися. Після п’яти років в нас почнеться дуже суттєвий спад” − повідомив Олег Паска.

Зазначимо, за словами Олега Паски, шкільних автобусів не вистачає, хоча на Львівщині є більше 400 автобусів. Наразі завершується закупівля і планується, що у вересні у Львівській області буде ще 23 нові шкільні автобуси.

Кількість вступників в заклади професійно-технічної освіти є дещо більша ніж минулого року, тобто є позитивна динаміка.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews