Земельна афера до Дня міста Тернополя: 4 гектари на березі Тернопільського ставу!

01.09.2021 12:12   Опубліковано : Оксана Горобець
Джерело: TeNews

28.07.21 року на офіційному сайті Тернопільської районної державної адміністрації з’явилась інформація «Про проведення громадських слухань щодо розгляду проекту містобудівної документації» з ось таким текстом:

“У відповідності до вимог статті 21 закону України «про регулювання містобудівної документації» 28 серпня у 9:00 в приміщенні Тернопільської районної державної адміністрації за адресою Тернопільська область, м. Тернопіль, майдан Перемоги, 1 відбудуться громадські слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації Обслуговуючого коперативу « Житлово-будівельний кооператив «Локація+» детального плану території земельної ділянки за межами населеного пункту на території Білецької сільської ради Тернопільського району Тернопільської області.

Ознайомлення з містобудівною документацією, текстовими та графічними матеріалами у відповідному порядку буде здійснюватись з 9:00 до 12:00 в робочі дні з дотриманням правил карантину за адресою, м. Тернопіль, майдан Перемоги, 1( каб 211).

Пропозиції та зауваження просимо подати письмово до «25» серпня 2021 року за адресою: 46009, Тернопільська область, м. Тернопіль, майдан Перемоги, 1 Пропозиції надані після встановленого строку не розглядаються.”

Як бачимо на фото відсутні будь-які графічні зображення. Мабуть,  для того, щоб уникнути зайвих запитань від представників громадськості та преси?

Вже 24.08.2021 року в обідню пору  у публікації з’явились цікаві оновлення!

Було додано графічні зображення «проекту містобудівної документації» де чітко видно, що на даній земельній ділянці є вкрай цікаве місце розташування – на березі тернопільського ставу та й розміром близько 4 га.

Хотілось би зауважити, що дике та непеборне бажання голови Тернопільської районної державної адміністрації Матвійчука Ярослава разом з своїми підопічними Миколою Михальчишиним та начальником юридичного відділу апарату Тернопільської районної державної адміністрації Алексанян Світланою швидко стати заможними людьми  за рахунок Тернопільської громади зіграло з ними злий жарт.

Користуючись службовим становищем Ярослав Матвійчук разом із посадовими особами Тернопільської районної державної адмініністрації та начальником юридичного відділу апарату Тернопільської районної державної адміністрації Алексанян Світланою вчинили ряд дій, що суттєво суперечать інтересам мешканців Тернопільського району та чинному законодавству України.

Чиновники мали намір тишком-нишком виділити земельну ділянку на березі тернопільського ставу сфабрикувавши громадські слухання. Та не тут то було:

Відповідно до змін, які відбулись у законодавстві 24.07.2021 року, а саме щодо затвердження детальних планів територій  стаття 19 Закону України «Про регулювання містобудівної документації», а саме частина 8 статті 19 говорить, що детальний план території розглядається і затверджується сільською, селищною, міською радою протягом 30 днів з дня його подання.

Відповідно, замовником даної містобудівної документації є сільська, селищна, міська рада. Тому, інформація щодо проведення громадського обговорення повинна бути розміщена на офіційному веб-сайті замовника, тобто Білецької сілької ради. Проте, жодної інформації щодо розроблення даного детального плану там не було розміщено.

Враховуючи вищезазначене, було не дотримано процедуру проведення громадського обговорення відповідно до Порядку проведення громадських слухань, затвердженого Постановою Кабінет Міністрів України №555 від 25.05.2011.

Не висвітлено жодної інформації, крім оголошення про час і дату проведення громадських слухань.

Крім того, не зазначено, інформацію  про  посадову  особу  замовника містобудівної документації,  відповідальну  за забезпечення організації розгляду пропозицій,  та  адресу,  за  якою  можуть  надсилатися пропозиції (зауваження).

У порядку чітко вказано, що пропозиції та зауваження приймаються протягом 30 днів. Проте, бачимо, що оголошення розміщено 28.07.2021 року із зазначенням дати 25.08.2021 року, до якої можуть надходити пропозиції. І, це менше 30 днів.

 Пропозиції  громадськості подаються у строк, визначений для  проведення  процедури  громадського обговорення, який не може становити   менш   як   30   днів   з  дати  оприлюднення  проекту містобудівної  документації на місцевому рівні та повідомлення про початок  процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості щодо проекту містобудівної документації.

Розпорядження голови Тернопільської районної державної адміністрації від 18.05.2021 року № 167 також не оприлюднене на сайті Тернопільської РДА.

план-схема забудови Тернополя

Усвідомлюючи, що проведення таких громадських слухань тягне на відвертий кримінал посадовці Тернопільської районної державної адміністрації почали зачищати сліди злочину та навіть видалили саме оголошення «про проведення громадських слухань» http://oda.te.gov.ua/ternopilska/ua/event/detail/13135.htm

Обслуговуючий коператив «Житлово-будівельний кооператив «Локація+» який мав намір отримати земельну ділянку зареєстрований у Тернополі по вул. Вільхова, засновниками є: Сороколіт Михайло Іванович, Богуш Артур Борисович, Абрам’юк Валентин Дмитрович.

Щиро надіємось, що голова Тернопільської обласної адміністрації Володимир Труш та правоохоронці нададуть відповідну оцінку діям голови Тернопільської районної державної адміністрації Матвійчука Ярослава Миколайовича, заступника голови Тернопільської районної державної адміністрації Михальчишина Миколи Степановича та начальника юридичного відділу апарату Тернопільської районної державної адміністрації Алексанян Світлани.

Деталі згодом…..

Джерело: polithub.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews