Директор заповідника «Замки Тернопілля» Маціпура співпрацює з окупантами?

03.09.2021 00:40   Опубліковано : Оксана Горобець
Джерело: TeNews
Керівник Національного заповідника «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура сьогодні очолює установу, до якої входять найцінніші об’єкти історії та архітектури краю. Однак під його керівництвом будівлі з тисячолітньою історією радше знищують, аніж відновлюють, інформують Тернополяни.

У часи Януковича Анатолій Маціпура активно співпрацював з регіоналами, але, чомусь, під люстрацію не потрапив. Та найцікавіше, що навіть зараз, на восьмому році війни з російським агресором, він продовжує співпрацювати з окупантами.

Такі висновки можна зробити, судячи з інформації, оприлюдненої на сайті сервісу моніторингу реєстраційних даних українських компаній «Опендатабот». У вересні минулого року Маціпура очолив комунальний заклад «Музей історії міста Сімферополя». У полі «місце реєстрації закладу» вказано: «Автономна Республіка Крим, місто Сімферополь, ВУЛИЦЯ ПУШКІНА, будинок 17».

Читайте також

Туристичне Тернопілля: Білокриницький замок – під оберегом Івана Мазепи
Збаразький замок – місце, де варили пиво
8 маловідомих замків Тернопільської області (Фото)

Варто додати, що згідно Указу Президента України від 19 березня 2019 року Муніципальна бюджетна установа культури Музей історії міста Сімферополя муніципального утворення міський округ Сімферополь потрапила під санкції протягом наступних трьох років, тобто до 2022 року.

Зокрема, щодо цього закладу застосовані такі санкції:

1) припинення культурних обмінів, наукового співробітництва, спільних розважальних програм, а саме:

проведення спільних наукових досліджень;

взаємного обміну музейною інформацією, виставками, музейними предметами, музейними колекціями;

проведення спільних конференцій, конгресів, симпозіумів, виставок та участі в них;

організації спільної підготовки музейних працівників, видавничої діяльності;

участі у заходах, що організовуються та проводяться музеєм;

2) інші санкції, що відповідають принципам їх застосування, встановленим зазначеним Законом (заборона встановлення ділових контактів; заборона надання фінансової підтримки та гарантій).

Безымянный

 Джерело: Тернополяни


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews