Омбудсмен відреагувала на погрози звільнення через відсутність вакцинації в Івано-Франківську

04.09.2021 10:05   Опубліковано : Франківський Новинар
Джерело: interfax

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова відреагувала на погрози звільнення з-за відсутності вакцинації від мера Івано-Франківська.

"Для недопущення порушення конституційних прав працівників, з ініціативи омбудсмена було направлено лист міському голові м Івано-Франківськ, в якому зазначено обов'язок дотримання Конституції і законів України", - зазначив офіс Омбудсмена в Telegram каналі.

Зазначається, що стаття 43 Конституції України гарантує право кожного на працю і захист від незаконного звільнення.

Омбудсмен також посилається на наказ Міністерства охорони здоров'я України від 24 грудня 2020 року, згідно якого вакцинацію від коронавірусу визначено як добровільну для всіх груп населення і зокрема, професійних груп.

Як повідомляється, Кодексом законів про працю заборонена будь-яка дискримінація у сфері праці; пряме чи непряме обмеження прав працівників, зокрема за станом здоров'я, не допускається.

Крім того, Омбудсмен звернула увагу на те, що в своїй резолюції Парламентська Асамблея Ради Європи закликає і рекомендує інформувати громадян про те, що вакцинація не є обов'язковою.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: interfax