У Рівному відбудуться зйомки фільму з циклу про митців з інвалідністю

04.09.2021 20:31   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

6 вересня 2021 року в м. Рівному відбудуться зйомки фільму з циклу про митців з інвалідністю в рамках Всеукраїнського культурного проекту «ОСОБЛИВІ МИТЦІ ВІД ТЕРИКОНІВ ДО КАРПАТ».

Героїнею проекту з Рівненщини стане ВАЛЕНТИНА ЛЮЛІЧ, українська поетеса, прозаїкиня, перекладачка, бардеса. Членкиня Національної спілки письменників України та Національної всеукраїнської музичної спілки, голова Асоціації діячів авторської пісні та співаної поезії Рівненського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, засновниця та керівниця ГО «Український клуб авторської пісні та співаної поезії». Ідейна натхненниця та одна із основних організаторок фестивалю сучасної української авторської пісні та співаної поезії "СЛОВОСПІВ". Використовує творчий псевдонім TANKA. За фахом і за професією юристка.

Запрошуємо  ЗМІ   6 вересня  об 11. 00 год. на спілкування авторів Всеукраїнського проекту з пресою, яке відбудеться у Музеї-галереї Георгія Косміаді (вулиця Драгоманова, 32, м. Рівне).

Звертаємось з проханням до ЗМІ сприяти висвітленню перебігу на Рівненщині соціально важливого культурного проекту, а також популяризації мистецтва людей з інвалідністю.

«ОСОБЛИВІ МИТЦІ ВІД ТЕРИКОНУ ДО КАРПАТ» - це проект, мета якого поставити двадцять веб-фільмів про митців з інвалідністю, які втілюють цікаві арт-проекти в Україні, але залишаються невідомими для широкого загалу. Цілі картин - популяризувати митців з інвалідністю, їх незламність духу, креативність, вміння закарбовувати унікальність всесвіту у відеоролики і світлини, картини і вишивки, прозу і вірші… Результатом проекту стануть фільми, які висвітлять митців з інвалідністю, аби їх культурні права були реалізовані і їх нарешті почали запрошувати на презентації і виставки їх мистецьких робіт. Також буде створена веб-платформа, де просуватимуться роботи митців.

Проект охопить всю країну від сходу до заходу, з півночі до півдня: Донеччина, Луганщина, Харківщина, Дніпропетровщина, Запоріжжя, Миколаївщина, Херсонщина, Одещина, Полтавщина, Київщина, Чернігівщина, Сумщина, Львівщина, Житомирщина, Черкащина, Вінниччина, Тернопільщина, Кіровоградщина, Рівненщина, Хмельниччина.

Долучайтеся до проекту аби разом формувати рівні можливості для особистісного розвитку та самореалізації всіх громадян і спільнот.

Автор проекту – режисер Юрій Кочкаров (м. Київ)

Партнери проекту Фундація Український Донбас/Ukrainian Donbas Foundation ДІЯ. Краєзнавчо-культурне товариство

Проект реалізується за фінансової підтримки Українського Культурного Фонду.

Телефон для зв’язку: 095 655 29 20 Юрій (режисер)

0500548155 Яна (піарниця проекту)


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews